A magyarokat sértegeti Horváth Csaba, Zugló baloldali polgármestere

Vágólapra másolva!
Türelmetlenebbek, kötözködőbbek lettek az emberek a járványidőszakban - ez a megállapítás szerepel egy, Horváth Csaba zuglói polgármester által elfogadott kerületi beszámolóban. A baloldali városvezetés azon háborodott fel, hogy az elmúlt időszakban a megszokottnál többen keresték fel telefonon adóügyek miatt az önkormányzatot. Nem újkeletű, hogy a budapesti baloldal vezető politikusai becsmérlik a magyarokat: korábban Kerpel-Fronius Gábor, momentumos főpolgármester-helyettes nevezte agyhalottnak honfitársait.  
Vágólapra másolva!

A zuglói képviselő-testület április 29-ei virtuális ülésén Horváth Csaba egy személyben fogadta el az Adó Főosztály éves beszámolóját.

A dokumentumnak azon a részén (6. napirendi pont), ahol a gépjárműadó megállapításának és feldolgozásának nehézségeiről van szó, az olvasható, hogy "az emberek a járvány ideje alatt sajnos türelmetlenebbek, kötözködőbbek lettek." A baloldali vezetésű önkormányzat azért jutott erre a következtetésre, mert az elmúlt időszakban "kiemelkedően magas volt az adózói telefonok száma". A Horváth Csaba által átengedett beszámolót egyébként Tiba Zsolt, Demszky Gábor korábbi főpolgármester főjegyzője állította össze.

Nem ez volt az első eset, hogy a budapesti baloldal köreiből becsmérlően nyilatkoztak a magyarokról. Kerpel-Fronius Gábor, momentumos főpolgármester-helyettes korábban agyhalottnak nevezte Magyarországot, "provinciális hőbörgőknek" nevezte honfitársait. Máskor pedig arról értekezett, hogy hányni tudna magyar polgártársaitól. De ebbe a körbe sorolható Pörzse Sándor, volt jobbikos képviselő és Havas Henrik is, akik egy online műsorban "butának és parasztnak" nevezték a magyarokat.

Horváth Csaba beszélget az egyik szimpatizánsával a 2019-es előválasztási kampányban Forrás: Facebook/Horváth Csaba

Visszatérve Zuglóra és az adókra: a baloldali kerületvezetés közvetlenül az önkormányzati választás után brutális adóemelést fogadott el. Ahogy az Origo elsőként számolt be róla, a baloldali többségű képviselő-testület 15 százalékkal emelte meg az építményadót, a telekadót és az idegenforgalmi adót.

Horváth Csabáék ezt követően is próbálkoztak: a járványhelyzet alatt a hatályos kormányrendelettel szemben próbáltak további terheket bevezetni a pesti kerületben. Az önkormányzati lakások esetében felvonóhasználati díjat írtak volna elő, továbbá az óvodai és iskolai ellátás díját pedig jelentősen növelni akarták. Csakhogy a kormányhivatal törvényességi eljárása gátat szabott terveiknek.