A kutató az M5 Ez itt a kérdés című műsorában mesélte el, hogy 2013-ban elküldték, kitessékelték a laborjából, ám ha akkor marad, akkor ma nincs Pfizer-vakcina. Így köszönettel tartozik azoknak, akik megnehezítették az életét - mondta.

2013-ban az idegsebészeten kitessékeltek a laboromból, s az akkori tanszékvezetővel, aki most is ott van, összefutottam, amikor kaptuk a vakcinát - írja a Ripost.

A kutató a műsorban úgy folytatta: És kicsit sajnáltam, hogy nem tudja azt mondani, hogy 'ugye, hogy segítettem?!' Mert éveken át nem segített... De az az igazság, lehet, hogy azoknak az embereknek kell köszönetet mondanom, akik kitessékeltek, akik megnehezítették az életemet. 

Mert ha a tanszékvezető akkor nem pakolja ki a laboromat, akkor én nem megyek el Németországba, hanem ott maradok, mert élveztem én ott a labormunkát. (...) És akkor most valószínűleg nem is lenne Pfizer-BioNTech-vakcina (...)" – elmélkedett a biokémikus, majd ezzel zárta gondolatát: „Valójában köszönettel tartozom neki is, meg sok embernek, aki elküldött, mert akkor nem haladtam volna tovább..."

Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológusForrás: MTI/Balogh Zoltán