Egy 27 éves nő egy pesterzsébeti buszmegállóban teljes erőből fellökött egy nyugdíjast azért, hogy a táskáját megszerezze. Az asszony elesett, ami miatt súlyos, életveszélyes fejsérülést szenvedett. Az ügyészség a nőt életveszélyt okozó testi sértésse, és rablással vádolja.

A nő 2020. július 30-án reggel a XX. kerületi „Sósfürdő" nevű buszmegállóban észrevett egy idős asszonyt, majd elhatározta, hogy megszerzi a táskáját.

A 83 éves nőt teljes erőből fellökte, aki a lökés hatására elesett. Támadója ekkor kikapta a táskát a kezéből, és azzal együtt elfutott a HÉV átjáró irányába. Menekülés közben átkutatta a táskát, és az asszony pénztárcájában lévő 25.000 forintot eltette,

a többi holmit pedig szétdobálta.

Egy arra járó férfi szemtanúja volt az esetnek, és azonnal a nyugdíjas segítségére sietett, ezután pedig a rabló után szaladt, és megállította, majd egy szabadnapos rendőr segítségével a rendőrök kiérkezésig visszatartotta.

Az asszony az esés miatt életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Az ügyészség 27 éves nő ellen életveszélyes testi sértés, és rablás miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés, illetve pénzbüntetés kiszabását javasolta vele szemben.