A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a fiatalnak az ügyében, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség gyilkossűgi kísérlet miatt emelt vádat, miután késsel támadt barátnőjére.

 A 17 éves kamasz szilveszterkor részegen, veszekedés közben egy konyhakéssel többször próbálta felsőtestén megszúrni barátnőjét, melyet az egyik rokona akadályozott meg.

Miután a fiatal kiszabadította magát, újra rátámadt a lányra. Előbb a nyakát ragadta meg, majd többször, teljes erővel az oldalába rúgott. A támadásnak a lány anyja, és annak élettársa vetett véget, akik értesítették a rendőröket. A kamaszt letartóztatták, kihallgatásán beismerő vallomást tett.
A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a letartóztatását, aki ez ellen fellebbezett.A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az elsőfokú bíróság indokaival. Mivel az ügyészség szerint fokozottan fennáll nála a bűnismétlés veszélye, ezért szükséges a további letartóztatása.A kényszerintézkedés ellen bejelentett fellebbezésről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla dönt, míg a vádlott bűnösségének tisztázása tekintetében a Kecskeméti Törvényszék folytatja a bizonyítási eljárást.