Rendőrök mentettek meg egy öngyilkosságra készülő férfit

rendőrség illusztráció
rendőrség illusztráció
Vágólapra másolva!
Tegnap késő délelőtt két életvédelmi nyomozót intettek le gyalogosok út közben. Elmondták nekik, hogy egy férfi a sínek közé akar ugrani. A rendőrök azonnal elindultak felé. Óvatosan, hogy ne vegye észre őket, végül sikerült lebeszélniük az öngyilkosságról.
Vágólapra másolva!

Május 27-én késő délelőtt a szolgálati autójukkal tartottak Vecsésről, Budapest felé az életvédelmi nyomozók, amikor a Csévéző utcai kereszteződésnél leintették őket. A járókelők azért kértek segítséget, mert

egy férfi a vasúti felüljáró korlátján kívülről akart a sínek közé ugrani.

A nyomozók azonnal kipattantak az autóból és a felüljáró felé indultak. A férfi a felüljáró vasúti sínpár és felsővezeték feletti részén, a korláton kívül kapaszkodott a jobb kezével, a bal kezében egy sörös doboz volt, miközben a sínek felé meredt. A nyomozók két irányból némán közelítették meg a férfit, testbeszéddel és pillantásokkal kommunikáltak egymással, ahogy egyre közelebb értek hozzá.

Nem akarták megszólítani, amíg oda nem értek hozzá, mert féltek, hogy ijedtében leugrana.

A nyomozók összenéztek. Ketten a járdán, egy társuk pedig egy busz takarásából egyszerre lépett a férfihez. Megragadták mindkét karját és húzni kezdték a korlát felé, közben elmondták neki, hogy rendőrök.

A férfi ellenállt, és folyamatosan csak azt hajtogatta, hogy hagyják békén, mert le akar ugrani.

Nem hagyták. Folyamatosan beszéltek hozzá. Próbálták nyugtatni, de még mindig csak tartani tudták, visszahúzni nem. Ketten a karját fogták, a harmadik rendőr pedig a ruháját, miközben lent emberek gyűltek össze. Egyiküket megkérték, hogy hívjon mentőt. Egy idő után hatott a rendőrök rábeszélése. A férfi elsírta magát és azt mondta a rendőröknek:

Mindhárom nyomozóra szükség volt, hogy a közel 100 kilós férfit áthúzzák a korláton és a járdán biztonságba helyezzék. A férfit kórházba vitték, az életvédelmi nyomozók pedig folytatták az útjukat.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!