Első fokon 10 év börtönbüntetést kapott P. Zoltán, akit felesége megölésével vádolnak. A férfi egyik gyereke most az intenzív osztályon fekszik, miután elkapta a koronavírust. A férfi ki akarta kérni magát a börtönből, hogy meglátogathassa gyerekét, a bíróság azonban nem engedi. 

P. Zoltán hátborzongató módon végzett szerelmével, K. Évával. A mindig féltékenykedő féri egy bulin lerészegedett, ezután bántalmazta, majd megfojtotta az asszonyt. A gyilkosság után először elment dolgozni, majd hazatérés után a nő testét átvonszolta a szomszédos, épülő ház pincéjébe, és egy ottani gödörbe hajította - számol be róla a Bors

A férfi ezután hónapokon keresztül eljátszotta, hogy nem tud semmit felesége eltűnénéséről, sőt a rokonokkal együtt kereste a nőt, végül a poligráfos vizsgálat buktatta le, mely során mindent bevallott. 

Az albertirsai gyilkosság helyszíneFotó: Polyák Attila - Origo

Csak 10 év börtönre ítélték első fokon

A férfit végül 10 év börtönre ítélték, amit ő szó nélkül el is fogadott, az ügyész azonban korlátozott fellebbezéssel élt. A tárgyalás végén viszont elmondta a gyilkos, hogy két legidősebb fia súlyosan megbetegedett koronavírus-fertőzésben, közülük az egyik, Krisztián pedig jelenleg a ceglédi intenzív osztályon fekszik, így szeretné meglátogatni őt.

A bíró tanácskozási szünetet kért, és bár sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, nem engedte el P. Zoltánt, döntését a 10 éves börtönnel indokolta.

A lap azt írja, hogy a tárgyaláson ott volt a meggyilkolt nő legjobb barátnője is, aki felháborodott az enyhe ítéleten:  

Ennyit ér egy csodás anya, asszony és barát élete? Csak tíz évet? A gyerekei azóta is gyászolnak, a két legkisebb lányának el sem mertük mondani, hogy ma lesz az ítélet. Remélem, másodfokon többet kap – szögezte le a barátnő.