R. Szilvesztert, a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt férfit egy cellába rakták D. Csabával, a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, utóbbi azonban minden indok nélkül jól helyben hagyta celltársát annak tárgyalása előtt. 

Azt írja a Blikk, hogy januárban is volt egy hasonló eset, akkor a szerb-magyar kettős állampolgárságú D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással ölt meg egy nőt. Akkor D. Csaba ügyvédje elmondta a lapnak, hogy védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki.  Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Valószínűleg ezért verte meg azt az R. Szilvesztert is, aki a vád szerint megölte 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát. 

Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett  – mondta a Blikknek R. Szilveszter védője, dr. Lichy József. 

Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki D. Csaba mellé osztotta be. Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg. A csütörtöki tárgyalás szünetében tudtam vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt D. Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Kérni fogom a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfelem testi épsége.

R. Szilveszter, a soroksári gyilkossággal megvádolt férfi a tárgyalásán 2020. március 12-énFotó: Koncz Márton - Origo

A Blikk felidézte, hogy a már más bűncselekmények miatt börtönben lévő R. Szilvesztert a tett helyszínén rögzített anyagmaradványok és a férfi DNS-mintájának egyezése után gyanúsították meg a futónő megölésével.

D. Csaba lelkén pedig több emberélet is szárad: a bérgyilkos többek között hidegvérrel kivégzett a Pólus Center mögött egy magyar vállalkozót is - írja a lap.