Száguldó rendőrautó vitte a vajúdó asszonyt a kistarcsai kórházba, de így is majdnem a rendőr vezette le a szülést

szülés, vajúdás, gyermekszületés
This photo taken on May 10, 2020 shows a nurse helping obstetrician-gynaecologists during a caesarean section delivery at the RSIA Tambak maternity clinic in Jakarta. - As frontline hospital staff are constantly facing the risks from the COVID-19 coronavirus outbreak, the world marks International Nurses Day on May 12. During the COVID-19 coronavirus outbreak, hospitals in Indonesia are only allowing one birth support person during deliveries, with the rules constantly changing as cases spike. (Photo by ADEK BERRY / AFP)
Vágólapra másolva!
Két vajúdó asszonynak is rendőrök segítettek kórházba jutni a napokban, az egyik esetben az anyát a rendőrök szolgálati autója vitte kórházba, itt a rendőr attól tartott, hogy nem érnek be idejében, és neki kell levezetnie a szülést - írta a Bors.
Vágólapra másolva!

Két órán belül két vajúdó kismamának is rendőrök segített Budapesten - írta a lap. Mindkét esetben a párjuk kért segítséget a rendőröktől. Az egyik házaspár autóját rendőri felvezetéssel kísérték be a kórházba, a másik anyát viszont átültették a szolgálati kocsiba.

Zsebi Norbert közel harminc éve szolgál és véd rendőrként. Sokat látott és tapasztalt hivatásának köszönhetően,

a szerdai élményéhez hasonlóban viszont még nem volt része.

képünk illusztráció Forrás: AFP/Adek Berry

Éppen az utcán álltam, amikor hirtelen megállt mellettem egy autó, benne egy fiatal párral. Láttam rajta, hogy meglehetősen stresszes, ezért azonnal sejtettem, hogy segítséget szeretne kérni. Azt mondta, hogy a felesége bármelyik pillanatban megszülhet, ezért a lehető leggyorsabban be kell jutniuk a kistarcsai kórházba – mesélte a Borsnak a XVI. kerületi rendőrség hőse.

A rendőr benézett az utastérbe, és a hölgyön látta, hogy már valóban nincs idő a mentőhívásra.

Gondolkodás nélkül megkértem a házaspárt, hogy a kismama üljön át hozzám a járőrautóba, a férje pedig jöjjön utánunk a saját kocsijával. Természetesen értesítettem a szolgálatirányítót, aki megadta az engedélyt, hogy a megkülönböztető jelzést használva bevigyem az anyát a kórházba - emlékezett vissza Norbert, aki maga is boldog családapa.

A saját, már 16 éves gyereke születésénél jelen volt, és ő vágta át a köldökzsinórt.