Orbán Viktor igazgatói intőt kapott - videó

Vágólapra másolva!
Gyermeknap alkalmából a gyerekek kérdezhették a politikusokat a Kormányinfo Plusz különleges kiadásában. Orbán Viktor miniszterelnököt sem kímélték a legfiatalabbak: megkérdezték tőle, kapott-e valaha beírást az ellenőrzőjébe. 
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő két héttel ezelőtt jelentette be, hogy gyereknap alkalmából a legkisebbek kérdezhetik a kormányt. A kormányszóvivő még tippeket is adott nekik arra, hogy milyen kérdéseket tehetnek fel.

Eljött a nagy nap, Szentkirályi Alexandra pedig egy újabb videóban elmondta, hogy sok kérdést kaptak, nagy volt az érdeklődés. "Remélem, hogy ezek a válaszok egy kis mosolyt csalnak majd az arcotokra, és meglepetésvendégekkel is készültem" - tette hozzá.

Az első kérdést a 8 éve Lili tette fel, amit egyenesen a kormányfőnek tett fel. "A miniszterelnök is kapott beírást az iskolában?" - így szólt a kérdés, amire nem más, mint Orbán Viktor válaszolt. Elmesélte, hogy kapott beírást, sőt még igazgatóit is az ellenőrző kiskönyvbe. "Előfordult velem is, hogy piros tollal beírt igazgatói figyelmeztetést kaptam. Erre egyáltalán nem vagyok büszke, lebeszélnélek Benneteket róla. Ahhoz, hogy az ember megnőjön, jó tanuló legyen meg sikeres, egyáltalán nem szükséges, hogy osztályfőnöki vagy igazgatói intőket kapjon" - kommentálta gyerekkori emlékeit Orbán Viktor.

A 11 éves Nóri pedig arra volt kíváncsi, hogy milyen érzés az egy politikusnak, ha csúfolják. Erre Novák Katalin adta meg a választ: a felnőtteknek is ugyanolyan rosszul esik ez, mint a gyerekeknek. "Aki csúfolódik, az alapvetően csak fél valamitől, és ezért inkább őket kell sajnálni, akik másokon köszörülik a nyelvüket" - emelte ki.

A videóban Nagy István agrárminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Szijjártó Péter külügyminiszter is válaszolt a gyerekeknek.