Hétről hétre folyamatosan botrányosan bohóckodik Jakab Péter az Országgyűlésben, azonban mindez több mint 6 millió forintba kerül havonta az adófizetőknek. A Jobbik elnökének luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor a sofőrje karambolozott vele Budapesten még idén februárban. Kiderült, hogy a Jobbik elnöke sofőrrel járt, ő maga 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát, és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta. Mindezek mellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére az úgynevezett képviselői alkalmazotti keret révén. 

 

Több mint 6 millióból bohóckodik Jakab Péter

Jakab Péter bohóckodása nem most kezdődött el az Országgyűlésben. Miután tavaly októberben vereséget szenvedett az antiszemita Bíró László a szerencsi időközi országgyűlési választáson, a Jobbik-elnök egy zsák krumplit akart adni Orbán Viktor miniszterelnöknek. Mindezért 4,4 milliós bírságot kapott. Jakab később sem állt le, többször gyalázta a kormánypárti képviselőket, és ezért többször el is vették tőle a szót. 

Jakab Péter több mint hatmillió forintért bohóckodik a ParlamentbenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Jakab Péter azonban a parlamenti bohóckodását az adófizetők pénzéből állja. Havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak meg, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedében található lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére is. Vagyonnyilatkozata szerint ugyan papíron nincs saját autója, ám korlátlan benzinkártyát az erre igényt tartó képviselőkhöz hasonlóan ő is kapott.

Forrás: Origo

Régóta figyelem a hozzászólásainak azokat az elemeit, amelyek arról szólnak, hogy ön egy szegény ember. De ön nem mond igazat, ön egy sikeres ember. Miért csinál úgy, mintha ez nem lenne így? Ön több millió forintot keres, ön többszörös milliomos. Nem sajnáljuk öntől, csak értetlenül állunk az előtt, hogy eljátssza itt a szegénylegényt, miközben minden hónapban több millió forintot keres, saját autója, saját sofőrje, saját titkársága van, és ezért nekünk tesz szemrehányást. Ez kétszínűség, képviselő úr – jegyezte meg Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott viszonválaszában a Parlament 2021. március 16-i ülésén.

Sofőrje is van Jakabnak 

Jakab Péter luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor február 22-én balesetet szenvedett az az autó, amiben ült. Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes. A balesetet okozó személygépkocsit, a Škoda Octaviát a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli Jakab az adófizetők pénzén.

Jakab Pétert az buktatta le, hogy sofőrrel karambolozott BudapestenForrás: Pestisrácok

A baleset helyszínén feltűnő Hajnády Kristóf a füzesabonyi Jobbik tagja volt, 2014-ben a párt képviselőjelöltje. Ezt követően került ki róla a kép, ahol épp Auschwitzban mutatja a győzelem jelét, amit Facebook-oldalán is megosztott. Azt is lehet tudni róla, hogy a háborús bűnös Alfred Jodl az egyik példaképe, de szélsőséges nézeteit támasztja alá az is, hogy Adolf Hitler fotóját is megosztotta.