Erdei Zsolt egykori kiváló amatőr és profi ökölvívó bár nem nagyon foglalkozik a korával, azért érzi az idő múlását, és bár a mindennapokban nincs komoly problémája, vannak fájdalmai. A 47 éves sportoló a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy akkor érzi a legjobban magát, amikor együtt van a családjával, amire most módja is volt, ugyanis több születésnapot is egyszerre ünnepeltek. 

Erdei elmondta, hogy fáradékonyabb már, néha fájnak az ízületei, és a porckorongsérve is kijött. Ezek azonban szerencsére nem akadályoznak a mindennapokban. Persze azért néha ijesztő belegondolni, hogy túl vagyok életem delén. Most végre kicsit összejöhetett a nagyobb család, mert eddig igyekeztünk óvatosak lenni a vírus miatt. Egymáshoz közel van a születésnapunk a nővéremmel, a kislányommal, Grétivel és a kisfiammal, Vilmossal, úgyhogy csaptunk egy nagy családi eszem-iszomot a hétvégén. Nekem ez a boldogság, amikor együtt van a família, ennél jobb ünneplésre nem is vágyom  – kezdte a Blikknek Erdei, aki úgy érzi, szerencsésen átvészelte az elmúlt másfél évet, ugyanis takarékos emberként mindig van annyi tartaléka, hogy ha baj van, legyen mihez nyúlni. 

Szerencsésen átvészeltük azt az időszakot, bár az ökölvívó-akadémia csakúgy, mint minden sportklub azért megérezte azt az időszakot. Noha a profi sportolókkal végig dolgoztunk, a toborzások és a rendezvények is álltak, remélem, ezek most már újra beindulnak  – mondta a lapnak, aki beszélt a gyerekeiről is: Viktor 15 éves kamasz, most épp ennek a kornak a mélységeit éli, Gréti 7, Vilmos 4 éves, ők még nagyon kicsik bármilyen komolyabb sporthoz. Persze van, aki olimpiai bajnokot akar nevelni a gyerekeiből, én inkább boldog embernek nevelem őket. A lehetőségeket persze megmutatom nekik, de ők döntenek.

Erdei ZsoltFotó: Csudai Sándor - Origo

A sportolónak az utóbbi időben több ideje volt arra is, hogy a ház körüli munkákkal utolérje magát, és szerencsére a koronavírus-fertőzést is megúszta komolyabb tünetek nélkül. 

Szeretek otthon tevékenykedni, igazából bármit megcsinálok, takarítok, kerti munkát végzek. Ezekre főleg akkor volt időm, amikor átestem a koronavírus-fertőzésen. A család épp nem volt otthon akkor, ezért meg is hosszabbítottuk a távollétüket, nehogy elkapják ők is. Majdnem 3 hétig voltam egyedül, és szerencsére csak néhány nap voltam rosszul, a többit azért hasznosan el tudtam tölteni – mesélte Erdei, aki felszedett néhány kilót az elmúlt hónapokban. Sajnos, bár folyamatosan tartottam az edzéseket, felszaladt rám jó néhány kiló, de ebből már nyolcat sikerült is leadnom. Az izmaim ugyan karbantartom, de ez azért már nem az a régi versenyszerű formám  - mondta Madár a Blikknek.