Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki 2019 decemberén részegen vezetett, és elütött egy bicikliző kamaszlányt, akit ezután az autója alatt vonszolt, majd kiszállt a kocsiból, és gyalog ment tovább, a lányt pedig cserbenhagyta.

A férfi 2019. december 13-án este Kiskunhalason részegen vezetett. Közvilágítás volt az utcán, az aszfalt pedig nedves volt.

A férfi az állapota miatt nem tudott biztonságosan vezetni. Egy kereszteződéshez érve a tábla ellenére nem adott elsőbbséget egy balról érkező biciklisnek.  A kereszteződésbe megállás nélkül, gyorsítva hajtott be, és 

elütötte a 13 éves kislányt, aki fékezett, majd az úttestre esett. A lány a férfi autója alá került, a részeg sofőr pedig az autó alatt 30 méteren át vonszolta a kamaszlányt. A balesetben a kislány súlyos, csonttöréssel járó sérüléseket szenvedett. 

A férfi a balesetet észlelve kiszállt az autóból és gyalog próbált elmenekülni anélkül, hogy a lánynak segített volna. 

A közelben tartózkodó rendőrök azonban 

elfogták a futva menekülő férfit. Az autó alá beszorult, segítségért kiabáló lány testéről járókelők segítségével leemelték az autót, és kihúzták alóla a lányt. A rendőrök a férfit őrizetbe is vették. 

A férfiról kiderült, hogy 2019 augusztusában Kiskunhalason részegen és nyugtató hatása alatt vezetett. 

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfi ellen az ügyészség súlyos testi sértés, részeg vezetés, illetve cserbenhagyás miatt emelt vádat.