Megrongálták a budapesti állatkert bejáratánál a kőelefántot. Piros festékkel fújták le. Mindezt pont egy nappal a gyereknap előtt tette valaki, így sokan látták, rengetegen voltak a hétvégén az állatkertben. A rongálót a rendőrök keresik, egy fotó is készült róla.

A rongálás szombat hajnalban történt.

"Valaki összefirkálta piros festékkel az állatkert emblematikus, közismert kőelefántját, ami a bejártnál található. Nagyon szomorú, ez egy országos hírű emlék. Ráadásul sokan látták a firkát, ugyanis pont gyereknap előtt egy nappal került ki – mondja az Origónak Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője. 

"Eddig nem nagyon tapasztaltunk ilyet, ez újszerű is. Az állatkert világszerte arról nevezetes – természetesen az állakatok és nővények mellett – hogy szinte minden épülete műemlékvédelem alatt áll, így a főkapu is, ami lassan 110 éves. Ezt csúfították el. Az embereket felháborította, amit láttak 

– teszi hozzá.

A fikát vasárnap leszedték, de ez nem volt egyszerű. 

Nem lehetett csak úgy lemosni, pont azért, mert műemlékvédelmi épületről beszélünk. Speciális anyagot kellett használni, és egy speciális technikát kellett alkalmazni - mondja Hanga.

A tisztítás még vasárnap megtörtént, most ismét a régi a kőelefánt.

Az állatkert bejárata, és az emblematikus elefántokForrás: MTI/Kovács Attila

A rendőrök eljárást indították, és a keresik a rongálót, akiről fotójuk is van.

Forrás: Police.hu

Azt kérik, aki felismeri a rongálót a fotó alapján, hívja őket.