5 176 630 fő a beoltottak száma Magyarországon

LOSONCZY János
Nyíregyháza, 2021. május 30. Losonczy János szülész-nőgyógyász főorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 30-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 176 630, közülük 3 655 647 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány hivatalos tájékoztató oldala. 
Vágólapra másolva!

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság 53%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 37%-os átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 236 ezer fő, a regisztráltak 91%-a már meg is kapta az oltást.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Ma újabb Pfizer- és Janssen-vakcinaszállítmányok érkeznek.

Jelenleg Pfizer-, Sinopharm-, korlátozott mennyiségben még Szputnyik- és egyes oltópontokon Moderna-oltás is foglalható.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.