Az Országgyűlés ma a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről szóló kormánypárti javaslatról tárgyal.

A parlament aktuális ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit öt előterjesztés általános vitája követ.

A képviselők elsőként a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról tárgyalnak,  amelyet a Fidesz és a KDNP képviselői nyújtottak be.

Kocsis Máté: Több munkakörből ki kell tiltani a pedofilokat

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán korábban azt írta, a pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani.

Eddig is voltak olyan területek - például az oktatás és az egészségügy -, ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét. A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben - írta Facebook-oldalán a frakcióvezető. Hozzátette: "így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek".

Az ülésnap további részében szó lesz még a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő, továbbá a vagyongazdálkodást érintő indítványairól is.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-énForrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd