A pedofília szigorúbb büntetéséről tárgyal ma a parlament

DÖMÖTÖR Csaba; KOCSIS Máté
Budapest, 2021. május 25. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés ma a pedofíliával szembeni szigorúbb fellépésről szóló kormánypárti javaslatról tárgyal.
Vágólapra másolva!

A parlament aktuális ülésének második, befejező napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit öt előterjesztés általános vitája követ.

A képviselők elsőként

a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelmét szolgáló törvénymódosító javaslatról tárgyalnak,

amelyet a Fidesz és a KDNP képviselői nyújtottak be.

Kocsis Máté: Több munkakörből ki kell tiltani a pedofilokat

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a pedofilellenes törvénycsomag benyújtása kapcsán korábban azt írta, a pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani.

Eddig is voltak olyan területek - például az oktatás és az egészségügy -, ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét.

A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen,

vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben - írta Facebook-oldalán a frakcióvezető. Hozzátette: "így jelentősen csökken az esélye, hogy kiskorúak közelében legyenek".

Az ülésnap további részében szó lesz még a Miniszterelnökséget vezető miniszter veszélyhelyzettel összefüggő, továbbá a vagyongazdálkodást érintő indítványairól is.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Koszticsák Szilárd