Már a negyedik utánnyomáson van a sor, mert akkora a kereslet és egész egyszerűen elviszik az utolsó példányokat is a könyvesboltokból, szűk egy hónap alatt tízezer fölött jár a fogyás, ami kétségtelenül nagy eredmény - minderről G. Fodor Gábor beszélt az Origónak. Az Orbán-szabály című könyv írója szerint a jobboldali politikai közösség is igényli a megerősítést, a baloldal ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy rossz közérzetet teremtsen az országban.

Fura dolog, ha egy szerző mondja, hogy a könyve sikeres: az eladási adatok azt jelzik, hogy Az Orbán-szabály nagy siker lett – mondta G. Fodor Gábor. A megjelenést követően a sikerlista első helyén tanyázott szinte valamennyi nagy terjesztőnél - megelőzve a klasszikus bestsellereket. Szokatlan dolog, hogy egy politikai könyv így teljesít. Már a negyedik utánnyomáson van a sor, mert akkora a kereslet és egész egyszerűen elviszik az utolsó példányokat is a könyvesboltokból. Szűk egy hónap alatt tízezer fölött jár a fogyás, ami kétségtelenül nagy eredmény. 

Nem gondoltam, hogy ilyen kereslet lesz iránta, fura érzés és meglepő, szokni kell még a sikert - tette hozzá. Ettől azonban fontosabb, hogy nemcsak veszik a könyvet, de olvassák is. Rengeteg visszajelzést kapok, és mivel ezeket a szerzőnek címzik, ezek túlnyomórészt a tetszéskifejezésről szólnak – mondta a szakember. 

G. Fodor Gábor: Pozitív véleményklíma veszi körül a könyvetFotó: Polyák Attila - Origo

Persze olyan is van, aki nem olvasta, mégis van róla véleménye. A baloldali portálok szemlecikkei jó példák erre. Meg az is, hogy Kálmán Olga, Havas Henrik is megszólalt Az Orbán-szabály ügyében, tovább lendítve aztán ezzel a könyv iránti keresletet. 

Politikusoktól is kaptam visszajelzést. Volt, aki részletes, oldalszámokhoz rendelt megjegyzéseket, észrevételeket is küldött nekem. Volt, aki "engedélyt" kért, hogy felhasználhasson belőle néhány gondolatot, és volt arra is példa, hogy interjúban láttam visszaköszönni a könyv fő állításait. Ezek szerintem jó dolgok - mondta G. Fodor Gábor.

A könyvet most egy pozitív véleményklíma veszi körül, kedvező a fogadtatása. A jobboldali politikai közösség is igényli a megerősítést, a baloldal ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy rossz közérzetet teremtsen az országban. Kútmérgezőként nap mint nap csepegteti a mérget. A könyv nekik is azt üzeni, hogy "legyünk büszkék az elmúlt tíz évre, van miért" - zárta szavait G. Fodor Gábor.