Kigyulladt egy sorház Keszthelyen - videó

Vágólapra másolva!
A katasztrófavédelem honlapján arról számoltak be, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, és oltották el a lángokat. A tűz következtében az épület lakhatatlanná vált. Az önkormányzat segítséget nyújt az ott élők elhelyezésében - írta a Zala megyei hírlap.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt a tetőszerkezete, teljesen lakhatatlanná vált egy tizenkét lakásos sorház Keszthelyen - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Bangó Szilárd elmondta, hogy kedd délelőtt gyulladt ki a tetőzete a tűzoltóság épületétől alig néhány méterre lévő, 80 méter hosszú sorháznak.

A tűzoltók percek alatt a helyszínen voltak, de a teljes hosszában lángoló épület oltásához három másik városból is érkezett segítség.

Az épületet öt ember hagyta el, egy hatodikat a tűzoltók hoztak ki, majd adtak át a mentőknek.

A tüzet délre sikerült megfékezni, a keletkezési okát még vizsgálják.

- tette hozzá Bangó Szilárd.

A Zala megyei hírportálon, a Zaol.hu-n azt írták, hogy a központban, a Deák Ferenc utca és a Georgikon út sarkán található sorház tetőszerkezete égett nagy lángokkal, és a tűz miatti füstöt a Sétálóutcán is látni lehetett.

A tüzet hét vízsugárral oltották: a keszthelyi tűzoltók mellett Badacsonytomajról, Marcaliból és Pacsáról is érkeztek tűzoltók, valamint Nagykanizsáról és Zalaegerszegről egy-egy vízszállító. A tüzet dél előtt megfékezték, de még vizsgálják a tűz keletkezési okát. Az épületben 8 földszinti és 4 tetőtéri lakás volt.

Az épület a tűz miatt teljesen lakhatatlanná vált.

A Zala megyei hírportál egyik olvasója videófelvételt is készített a tűzről, és annak oltásáról.

A zaol.hu az esettel kapcsolatban arról is beszámolt, hogy a város polgármestere és jegyzője is felkereste a helyszínt. Az önkormányzat segít azoknak, akiknek átmeneti elhelyezésre van szüksége, illetve további segítségre is számíthatnak. Felvették velük a kapcsolatot, hogy felmérjék az igényeiket.