Magánzárkába került a vajdasági bérgyilkos, miután összeverte a cellában a futónő gyilkosát

Hazahozták D. Csabát, sajtótájékoztató, D. Csaba büntető ügye, 2020.08.07.
Vágólapra másolva!
Magánzárkába került D. Csaba, miután összeverte a börtönben a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilvesztert. A vajdasági nehézfiú nem bírja a nők elleni erőszakot, a Blikk szerint korábban mindketten jelezték a börtön vezetésének, nem lenne jó, ha egy cellába kerülnének. Mégis összerakták őket.
Vágólapra másolva!

Húsz nap magánzárkát kapott D. Csaba, miután a múlt héten megverte a cellatársát, a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilvesztert - értesült a Blikk. A lap szerint a verekedés nem volt előzmény nélküli: a vajdasági bérgyilkos korábban egy másik cellatársát is összeverte, aki szintén egy nőt ölt meg.

D. Csaba összeverte a cellatársát a börtönben Fotó: Polyák Attila - Origo

– Csaba hiába követett el több életellenes bűncselekményt is, attól még

– mondta a férfi ügyvédje, Gulyás Krisztián a lapnak. A cikk szerint D. Csaba és R. Szilveszter is kérte, hogy ne egy cellába kerüljenek, és egy ideig szét is szedték őket, később azonban újra cellatársak lettek.

– Ügyfelem tájékoztatása szerint a büntetés-végrehajtási bíró intézkedett arról, hogy különítsék el őket egymástól, ez mégsem történt meg.

Ha ezt betartják, nem történt volna meg a múlt heti incidens

– mondta Gulyás Krisztián.

A Blikk megkeresésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt nyilatkozta, hogy a büntetés-végrehajtási bíró eljárásának szabályait a 2013. évi CCXL. törvény 50–75. §-a tárgyalja, amely jogszabály értelmében a büntetés-végrehajtási bíró nem dönt a fogvatartottak elhelyezéséről.