Felfüggesztett börtön kiszabását javasolta az ügyészség azzal a 21 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki egy ismerőse nevére rendelt telefonos előfizetést, mellyel közel 63.000 forint kárt okozott.

A férfi egy korábbi bűncselekménye miatt javítóintézetbe került, ahonnan megszökött. Ezután kéz alól vásárolt egy mobiltelefont, amiben talált egy képet, ami az egyik ismerőse személyi igazolványáról készült.

Mivel szeretett volna internetezni, az ismerőse nevére és adatainak felhasználásával 2019 augusztusában korlátlan internetezési lehetőséget biztosító telefonos előfizetést rendelt. A szolgáltatás használatát biztosító kártyát egy hamis meghatalmazás felmutatásával, saját nevében vette át a kiszállítás helyként megjelölt benzinkúton. Ezután a csalással megszerzett szolgáltatás használatával közel 63.000 forint kárt okozott a szolgáltatónak.

Mivel a férfi ismerőse személyes adatait engedély nélkül használta fel, és hamis felhatalmazással vette át a telefont, csalás mellett hamis magánokirat felhasználásával és személyes adattal visszaéléssel is vádolják. Az ügyészség felfüggesztett börtön kiszabását javasolta vele szemben, illetve kártérítésre kötelezést.