Tart a műszaki mentés, de korlátozottan már közlekedhetnek a vonatok Sátoraljaújhelynél, ahol egy kamionnal ütközött össze és kettészakadt egy személyvonat hétfő este - tájékoztatta a Mávinform kedd délelőtt az MTI-t.

Közleményükben felidézték: A vonat kettészakadt, az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábele, az átjáró és a pálya is megrongálódott.

Kedden a helyszínen Biber Anett, a MÁV-Volán-csoport szóvivője a baleset történéseit felidézve azt mondta: a mozdonyvezető minden tekintetben az előírtaknak megfelelően járt el, ezen a pályaszakaszon az előírt sebesség óránként 80 kilométer, ennél azoban a szerelvény kevesebbel haladt.

Kisiklott vonat és összeroncsolódott kamion Sátoraljaújhelyen 2021. június 1-jénForrás: MTI/Vajda János

A baleset mintegy százmillió forintos kárt okozott a társaságnak - tette hozzá Biber Anett, aki szerint a baleset utáni helyreállítás akár több napot is igénybe vehet.

A baleseti helyszínelést kedd hajnalra befejezték 

A műszaki mentés még tart, de a felsővezeték áramellátását Sárospatakig visszakapcsolták, így Szerencs és Sárospatak között korlátozottan már haladhatnak a vonatok.Tájékoztatásuk szerint a Szerencs-Sátoraljaújhely közötti személyvonatok jelenleg nem közlekednek. A Zemplén InterCity vonatok szerelvényei Budapest-Miskolc-Szerencs között közlekednek. A Zemplén InterCity vonatokhoz csatlakozva, azok menetrendjében Szerencs és Sárospatak között kétóránként ingavonat közlekedik, amely minden állomáson és megállóhelyen megáll.

A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodottForrás: MTI/Vajda János

Sárospatak és Sátoraljaújhely között pótlóbuszok közlekednek a Zemplén InterCity vonatok menetrendjében.A hosszabb közúti menetidők és az átszállások miatt a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 15-20 perccel is növekedhet az eljutási idő.