Letartóztatták azt a nagyari férfit, aki egy családi vita közben tapétavágó késsel szúrta le az élettársát, és a család többi tagját is megszúrta, illetve megütötte vasárnap éjjel a gyanú szerint. A bíróság többek között attól tartott, hogy a férfi megszökik, ezért nem engedték szabadon. A férfi akár életfogytiglant is kaphat.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az Origónak elmondta, az előkészítő ülés a kórházban volt, ugyanis a férfi a támadás után öngyilkossági kísérletet követett el, ami miatt még továbbra is kezelik.

"A bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, ugyanis az elkövetett bűncselekmény miatt akár életfogytiglani büntetésre is ítélhetik, emiatt fennáll nála a szökés és rejtőzködés veszélye,  illetve az sem kizárt, hogy a tanúk befolyásolásával, illetve bizonyítékok megsemmisítésével akadályozná az eljárást.

Erre utal az is, hogy a kihallgatása során nem tett beismerő vallomást, azt állította, hogy önvédelemből ölte meg élettársát, ugyanis ő támadt rá először. 

 Emellett megállapították, hogy 

a bűnismétlés veszélye is fennáll nála, 2017-ben ugyanis súlyos testi sértés miatt ítélték felfüggesztett börtönre. 

Ekkor élettársát, kislányát és élettársa anyját verte meg.

Mint kiderült, a férfi a többi családtagot is bántalmazta, sőt, megpróbált öngyilkos is lenni. Megállapították azt is, hogy feleségét nem egyszerű késsel, hanem tapétavágóval szúrta le, a konyhakéssel pedig saját magát szúrta meg: 

A megalapozott gyanú szerint több ember sérelmére követett el gyilkossági kísérletet. Amikor élettársára támadt, kislánya felébredt a zajra, és telefonon segítséget kért a családtagoktól. Eközben egy kést vett magához, mellyel anyját próbálta védeni. A férfi azonban ekkor elvette tőle a kést, és ököllel szájon ütötte a gyereket, ami miatt egy foga kiesett. A gyerek ekkor kimenekült a házból, az élettárs apja pedig ekkor érkezett a helyszínre, a férfi pedig homlokon szúrta a nála lévő késsel, ezután pedig magát is hasba szúrta" 

- mondta el Szilágyi László.