Az idősotthon vezetője kihasználta, hogy a gondozottja hozzáférést adott a bankszámlájához, és több alkalommal engedély nélkül pénzt emelt le a számlájáról. Az ügyészség most évekre börtönbe küldené a sikkasztót.

Az 50 éves nő, a működési engedélyének visszavonásáig a tulajdonosa és fenntartója volt egy idősotthonnak Somogy megyében. Amikor az otthonba költözött a 81 éves nő, többek között meghatalmazta őt azzal is, hogy szükség esetén rendelkezhessen a bankszámlájáról. A bizalmi viszonyukat kihasználta az 50 éves nő, az idős ember beleegyezése és tudta nélkül

2018 nyarán többször is pénzt vett fel a számlájáról, összesen nagyjából 17,5 millió forintot.

A nő lakásán megtalált pénz.Forrás: ugyeszseg.hu

A pénz egy részét elköltötte,

10 millió forintot pedig az otthonában rejtegetett a szekrényében, egymilliót pedig az irodájában.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből majdnem 11 millió forintot tudtak lefoglalni, további 5,5 millió forintot pedig az 50 éves nő visszafizetett a sértettnek. Az ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az idősotthon vezetőjével szemben. A vádiratban azt javasolják a bíróságnak, hogy ha a nő az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, ítéljék 3 és fél év börtönre és 5 évre tiltsák el a közügyektől.