Vádat emelhetnek Czeglédy Csaba ellen

CZEGLÉDY Csaba
Szeged, 2019. október 21. Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Nem várható már további nyomozati cselekmény az Ördög ügyvédje-ügy néven emlegetett, zsarolás és más bűncselekmények kapcsán folyamatban lévő büntetőügyben, amelyben nemrég Czeglédy Csabát is meggyanúsították – tudta meg a PestiSrácok.hu.
Vágólapra másolva!

Ez azt jelenti, hogy hamarosan lezárulhat a vizsgálat, és a Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal küldheti meg az iratanyagot az ügyészségnek.

Mint arra az oknyomozó portál emlékeztet, Borkai Zsolt volt győri polgármester és Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd azt követően tettek feljelentést zsarolás miatt, hogy alvilági figurák milliókat követeltek a birtokukban lévő kompromittáló felvételekért, amelyek aztán később megjelentek Az ördög ügyvédje nevű blogon.

A bejegyzéseket, lejárató posztokat a legnagyobb közösségimédia-oldalon annak adminisztrátorai még hirdették is. A Pesti Srácok arról is ír:

a nyomozás kiderítette, hogy a hirdetéseket konkrétan egy Czeglédy Csaba nevére kiállított bankkártyával fizették ki.

Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken, 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

A zsarolási ügynek nyolc gyanúsítottja van, közöttük olyan közismert bűnözők, mint M. Richárd. Ennek a gyanúsítotti körnek az egyike Czeglédy, akit személyes adattal való visszaéléssel vádolhatnak meg.

A lap megjegyzi, hogy az ügy legfontosabb kérdése az:

vajon hogyan jutottak el a zsarolási céllal készült és zsaroláshoz felhasznált, bűnözői körök birtokában lévő felvételek ahhoz vagy azokhoz, aki magát Az ördög ügyvédjének nevezi,

és hogyan tudták Czeglédy Csaba és emberei hirdetni a felvételekkel illusztrált politikai posztokat?