Gázolója miatt lett vége a 13 éves versenytáncos lány karrierjének

Vágólapra másolva!
A 13 éves kamasz versenytáncos volt, de táncosi karrierjének egyelőre vége, miután egy részegen, jogosítvány nélkül vezető férfi elütötte, és harminc méteren át vonszolta a kerekek alatt a szabályosan közlekedő lányt. A kamasznak komoly fájdalmai vannak, a férfi ráadásul visszaeső, nem ez volt az első alkalom, hogy részegen ült volán mögé - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

A baleset 2019 decemberében történt, a 13 éves Lúcia szabályosan közlekedett, biciklizett Kiskunhalason, amikor egy részeg sofőr elütötte. A lányt harminc méteren át vonszolta az autó, a sofőr a baleset után elszaladt - írja a lap.

Lúcia három hetet volt kórházban, további négy hónapot mozdulatlanul kellett feküdnie. Sokáig mankóval tudott csak járni, de a járást is szinte újra kellett tanulnia. Ma viszonylag jól van, de a táncot abba kellett hagynia, fájdalom nélkül egyelőre futni sem tud.

- mondta a Blikknek a lány.

A gázoló bocsánatot sem kért

A 32 éves gázolóval szemben az ügyészség most emelt vádat, amiből kiderült: az autó alá esett és a kerekek közé szorult kislányt mintegy 30 méteren át vonszolta a férfi, aki nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan, kivilágítva közlekedő gyermeknek. Sőt, a gázolás előtt még gyorsított is. A részeg férfi végül elfutott, Lúcia életét pedig az éppen arra járó határvadászok mentették meg, akik

a járókelőkkel együtt emelték le róla az autót, ami teljes súlyával a mellkasára nehezedett.

A baleset helyszíne Forrás: police.hu

A férfit három hónap után kiengedték a börtönből, utána többször is találkozott az áldozatával.

"A közelünkben lakik, neki is van egy velem egykorú gyermeke. Többször is láttam, amikor arra mentünk, még egymás szemébe is néztünk, de egyszer sem szólt hozzám. Rosszulesik, hogy még bocsánatot sem kért - mondta a lány, hozzátéve, hogy a gázolója a kocsiból kiszállva azt hangoztatta, hogy egy kutyát ütött el.

A cserbenhagyónak egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell:

két hónappal a gázolás előtt a városban szintén részegen és nyugtató hatása alatt vezetett.