Gulyás Márton vagy zseni, vagy valami nagyon nincs rendben

Gulyás Márton
Budapest, 2018. február 22. Gulyás Márton, a Humán Platform aktivistája és társa, Varga Gergő (a képen nem látható) büntetőperük másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2018. február 22-én. A két férfi 2017. április 10-én a Sándor-palota előtti tüntetésen az épületre festékes flakonokat dobott. A bíróság első fokon gyorsított eljárásban közérdekű munka büntetéssel sújtotta a két férfit. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Több egymásnak ellentmondó információ rajzolódik ki Gulyás Márton alapítványának a beszámolójából. Így például az, hogy a Baross utcai stúdió bérlését, a közel 20 fős stáb finanszírozását, a csúcsminőségű eszközöket, a szuperszonikus grafikai megoldásokat mind megoldották 5 millió forintból.
Vágólapra másolva!

Gulyás Márton 2020 tavaszán indította útjára a Partizánt, amely mögött egy alapítvány áll. A Partizán alapítványa azonban csak novemberben jött létre, azaz május és november között jó eséllyel gazdálkodó szervezet nélkül ment a YouTube-csatorna - írta a Kontra.hu.

A Partizán tavalyi beszámolójában mindössze 5,4 millió forint bevételt tüntettek fel, ami nagyjából semmire sem elég.

Azaz, Gulyásék azt próbálják elhitetni a közvéleménnyel, hogy a Baross utcai stúdió bérlését, a közel 20 fős stáb finanszírozását, a csúcsminőségű eszközöket, a szuperszonikus grafikai megoldásokat mind megoldották 5 millió forintból.

Érdekes dolgok derültek ki Gulyás Mártonék beszámolójából Forrás: MTI/Mónus Márton

Gulyás stábja hiába majdnem 20 fős, a Partizán alapítványának egy alkalmazottja sincs. Sőt: egyetlen fillér személyi jellegű kiadást sem költöttek.

Gulyásék épp a napokban hirdették, hogy 700 négyzetméteres stúdiót keresnek a műsoraiknak, mivel el kell hagyniuk a Baross utcai Patyolatot. Egy ilyen ingatlan ára minimum 800 ezer forint, de inkább 1-2 millió közötti összegbe kerül havonta Budapesten.

Vagyis csak a november-december között kifizetett havi bérleti díj majdnem eléri a tavalyi feltüntetett 5 milliós bevételt.

És akkor még az eszközökről és minden egyébről nem beszéltünk.

A teljes cikket itt olvashatják.