A beoltottak száma már 5 227 318 fő, közölte a legfrissebb adatokat a kormányzati tájékoztató portál.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 227 318, közülük 3 732 252 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörte Magyarország a járvány harmadik hullámát. 

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 53,5%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 38%-os átlaggal. 

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai Kormányinfón adnak tájékoztatást.

Az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinája Kovács Klára háziorvos bátaszéki rendelőjében 2021. május 20-ánForrás: MTI/Kiss Dániel

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik-oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást. 

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.