A kínai diplomácia vezetője úgy fogalmatzott, még megvetést sem érdemelnek azok a magyar baloldali politikusok, akik átnevezték az utcákat a Fudan Egyetem Budapestre tervezett campusa közelében - írja a Magyar Nemzet.

Az efféle viselkedés még csak megvetést sem érdemel – mondta Vang Ven-bin a baloldali politikusok akciójáról az AFP szerint. Véleménye szerint a politikusok ezzel a lépéssel a Kínát érintő ügyekre szeretnék irányítani a figyelmet, valamint a magyar–kínai együttműködést szeretnék megakadályozni.

Vang Ven-bin hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a két ország kapcsolata fejlődik, és ennek már „gyümölcsöző eredményei" is vannak. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a veszélyhelyzettel visszaélve a teljes képviselő-testülettel való egyeztetés nélkül nevezett át - a tervezett egyetem elleni sajátos tiltakozásul - ferencvárosi utcákat  Baranyi Krisztina polgármester a Fudan Egyetem tervezett helyén úgy, hogy azt még a Fővárosi Közgyűlés sem hagyta jóvá. Utána közös sajtótájékoztatót is tartott a helyszínen Karácsony Gergely főpolgármesterrel.

A baloldali akciót több kormánypárti politikus is elítélte.