Apache helikopterek lepik el az eget több település felett

Saber Strike Észtország NATO Apache
Vágólapra másolva!
A megszokottnál nagyobb légiforgalomra és zajra kell számítani csütörtök és péntek este több településen, mert egy hadgyakorlat részeként éjszakai gyakorlórepüléseket végeznek majd.
Vágólapra másolva!

A megszokottnál nagyobb légi forgalomra és hanghatásra lehet számítani az éjszakai órákban június 3-a és 5-e között több településen, mert a Defender Europe 21 gyakorlatsorozat részeként ebben az időszakban éjszakai repülési feladatokat hajtanak végre - írja közleményében a Honvédelmi MInisztréium.

22 Apache helikopter fogja végrehajtani a feladatot (illusztráció) Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

A tárca csütörtöki kiadott közelménye szerint június 3-án 22.00-01.00 között Taszár, Kaposhomok, Sántos, Kaposvár, Orci, Nagyberki, Zimány és Fonó, június 4-én 23.00-02.00 között pedig Veszprém, Nemesvámos, Tótvázsony és Nagyvázsony körzetében kell nagyobb légiforgalomra számítani. A közleményből az is kiderül, hogy a feladat során tervezetten

22 Apache AH64 helikopter fogja egyszerre először felmérni a terepet, majd a feladatot végrehajtani.

– A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. Köszönjük a lakosság megértését és türelmét! – írják.