Lopás miatt emeltek vádat két makói férfival szemben, akik egy kecskeméti társuk segítségével előzetesen alaposan átvizsgáltak egy területet, és a lakók szokásait, majd amikor az asszony és a fia kora reggel dolgozni indultak, betörtek a házba, ahonnan összesen közel 7 millió forintot vittek magukkal.

Egy kecskeméti piacon dolgozó férfi tudta, hogy sütödét üzemeltető ismerősei sok pénzt tartanak a lakásukban, ezért elhatározta, hogy megszerzi azt. Egy makói barátját, és annak ismerősét is beavatta a tervébe, majd kocsival mindhárman elmentek feltérképezni a helyszínt. A kecskeméti férfi azt is tudta, hogy az anya és a fia minden vasárnap kora hajnalban elmennek otthonról, így a ház őrizetlenül marad.

A két makói férfi a következő héten szombaton estefelé kecskeméti társuk jelzésére megjelent a ház közelében lévő erdősávnál, és hajnalig az autóban várták, hogy a lakók dolgozni menjenek. Ezután egyikük a helyszínen figyelt, amíg társa az ablakon keresztül bement a házba, és kutatni kezdett. Miután megtalálta, a pénzzel teli nejlon zacskókat és borítékokat az ablakon keresztül kiadta a társának.

Tévesen azt gondolták, hogy a szomszédos ház az asszony fiáé, ezért oda is be akartak törni, azonban nem sikerült bejutniuk.

A betörők az asszonytól 3,4 millió, a fiától 3,3 millió forintot zsákmányoltak, amiből kecskeméti társuknak 500 ezer forintot adtak, a többit elosztották egymás között. Egyikük utólag, a nyomozás során 1 millió forintot megfizetett az asszonynak.

Az ügyészség mindhárom férfit lopással vádolja, ezért a többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyház-, társaival szemben börtönbüntetés kiszabását javasolja. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság dönt.