Karácsony Gergely most éppen a nem létező angol nyelvtudását próbálja bizonygatni

KARÁCSONY Gergely; DOBREV Klára beszél CSELEKVÉS gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ polgármester politikus politikusnő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY TÁRGY
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt (j) és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Nehéz nem minősíteni Karácsony Gergely újabb próbálkozását, kétségbeesett kapálózását a nyelvvizsga-botrányában: egy Facebook-videót tett ki, amely azt lenne hivatott bizonyítani, hogy Karácsony Gergely tud angolul. Miután elismerte, hogy nem tud. ("Hiperpasszív" nyelvtudás...) Igaz, előtte még azt állította, van középfokú nyelvvizsgája. Igaz, kiderült, hogy nincs. Ezután került be egy ritkán látható hazugságspirálba, ilyen vesszőfutást politikustól ritkán látni. Most viszont bemagolt néhány mondatot és súgógépről felolvasta.    
Vágólapra másolva!

Egy - sajnos, nincs enyhébb kifejezés - szánalmas videóval próbálja bizonyítani Karácsony, hogy tud angolul.

Karácsonyról az elmúlt hetekben derült ki, hogy nem tud angolul, és most éppen úgy akar ebből a helyzetből kijönni, hogy

egy semmit nem bizonyító videót készítenek, ahol a bemagolt három mondatot mondja el, még az is feltételezhető, hogy súgógépről.

Görcsös próbálkozás ez, jobban tette volna, ha kicsit háttérbe vonult volna, és elment volna egy intenzív gyors nyelvtanfolyamra. De képtelen bármit is befejezni, képtelen bármit végigcsinálni, hiszen az egyetemi munkáját sem fejezte be, mint kiderült.

Hazugságspirálban Karácsony

Mint arról korábban többször beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester, a Gyurcsány-show előválasztási jelöltje hazugságspirálba keveredett, és abban vergődik már hetek óta. A baloldali politikus azzal kezdte a hazudozását, hogy rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, majd pedig kiderült, hogy csak egy lektorátusi vizsgája van. Azaz, hazudott.

Elképesztő hazugságspirálban van Karácsony Gergely, itt éppen főnöke nejével Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ezt követően a főpolgármester több alkalommal is megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nem tud angolul, és általában miért nem beszél nyelveket.

Előbb egy új fogalmat talált ki arra, hogy nem beszéli az angol nyelvet, elmondása szerint neki "hiperpasszív angoltudása" van.

A főpolgármester - ahogy korábban megírtuk - ezzel azt akarta kifejezni, hogy korábban ismerte a nyelvet, de mára elfelejtette azt. Megmosolyogtató módon még azt is hozzátette, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja, jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét. Ezt gyorsan megcáfolták, hiszen az önkormányzati választást követően megtartott nemzetközi sajtótájékoztatóján nem értette a neki feltett egyszerű angol nyelvű kérdést. Párttársának kellett fordítani az egyébként szakmáját érintő kérdést.

Miután magyarázata nem volt éppen hihető, Karácsony gyermekkori diszlexiájára kezdett el hivatkozni, és arról is beszélt, hogy emiatt máshogy kellett idegen nyelven tanulnia. Mindezt pedig azzal tetézte, hogy mára elmúlt a diszlexiája.

Ismert baloldaliak siettek a segítségére

Miután egyértelművé vált, hogy nem tud angolul, ráadásul a nyelvtudásának hiányára nem tudott kézzelfogható választ adni, egyes baloldali szereplők megpróbáltak a segítségére sietni. Az elsők között volt Tóka Gábor, a Soros-egyetem tanára, aki azt bizonygatta, hogy Karácsony végzős egyetemi hallgatóként még tudott angolul, olyannyira, hogy közösen írtak egy komoly tudományos munkát. Csakhogy ezt maga az érintett cáfolta a Népszabadságnak adott 2004-es interjújában, ahol azzal dicsekedett, Tóka Gábor és Bozóki András, a Soros-egyetem oktatói úgy tettek, mintha a szerzőtársuk lenne. A nyilatkozata azt a gyanút erősíti, hogy Tóka hamisan tüntette fel a szóban forgó angol nyelvű tanulmány szerzőjeként. (Tóka egyébként Karácsonyék családi barátja.)

A nyelvtudásának hiánya miatt kínos hazugságspirálba kerülő Karácsony az elmúlt hetekben több alkalommal is kifejezetten szégyenteljes helyzetet élt át. Nem egyszer előfordult, hogy szabályszerűen elmenekült, amikor újságírók angolul kérdezték.