Több százezer forintot zsarolt ki egy ügyintézőtől egy nő

Vágólapra másolva!
Az ügyészség zsarolás és annak kísérlete miatt emelt vádat egy 49 éves mezőgyáni nő ellen, aki azzal fenyegetett meg egy gyulai férfit, hogy feljelenti szexuális erőszak miatt, ha nem ad neki pénzt, így több részletben összesen 200 ezer forint átadására vette rá.
Vágólapra másolva!

A nő 2017 szeptemberében ismerkedett meg egy gyulai hivatalban egy ügyintézőként dolgozó férfival. A nő az ügyintézés után beszélgetni kezdett vele, és személyes problémáira hivatkozva pénzt kért tőle gyógyszerre, illetve tűzifára, de a férfi nem adott neki.

Néhány hét múlva a nő ismét megjelent a férfi munkahelyén, és a

azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, a rendőrségen feljelenti szexuális erőszak miatt.

A férfi ijedtében ezért legalább 5.000 forintot adott neki. A nő azonban nem érte be ennyivel,

2019 márciusáig 20-30 alkalommal kereste meg a férfit a munkahelyén, aki a fenyegetés miatti félelmében minden alkalommal adott neki 5.000-10.000 forintot, tehát összesen legalább 200.000-et.A férfi munkaviszonya 2019 márciusában megszűnt.

A nő ezt követően többször megjelent a hivatalban és a férfi munkatársainál, főnökénél érdeklődött az elérhetőségei után, de nem árulták el neki. Ám valahonnan megtudta, hogy a felesége hol dolgozik. Így

2019. november 7-én reggel megjelent a feleség munkahelyén, és azt állította neki, hogy a férje 250.000. forinttal tartozik neki, és megfenyegette,

hogy ha a pénzt nem fizetik meg még aznap, akkor nagyobb összegű követelést fog érvényesíteni bírósági perben, és közölte, hogy a

Azt is mondta, hogy most megy a kórházba, a pszichiátriára, és ha 11 óráig nem kapja meg a pénzt, olyan dolgokat fog állítani, amiért a kórház hivatalból értesíteni fogja a rendőséget.

A nő ezután még többször felhívta az asszony, és követelte a pénz és a pénz megfizetését. Egyik alkalommal azt állította, hogy a rendőrség bejárata előtt van, de ha a férfi megígéri, hogy másnap átutalják a kért összeget, nem tesz feljelentést.

A nő ezután felkereste őket lakóhelyükön, illetve a feleség munkahelyén két alkalommal is, de azok nem fizettek, ehelyett értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség a nővel szemben börtönbüntetés, illetve 200.000 forintos vagyonelkobzás kiszabását javasolta, emellett azt is, hogy kötelezzék a 155.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.