Nem bánta meg kijelentéseit és továbbra is a rendőröket sajnálja Dobrev Klára a 2006-os rendőrterrorért.  A DK miniszterelnök-jelöltje korábban azt állította: az őszödi beszéd utáni brutális rendőri fellépésben több rendőr sérült meg, mint tüntető. Most is fenntartja ezt, egy a Gyurcsány-kormány által megrendelt és fizetett jelentésre hivatkozva (valójában ez a jelentés is elismeri, hogy a civil sérültek nagy részét nem regisztrálták). Gyurcsányét a Hír TV szólaltatta meg. 

Ahogy azt megírtuk, 2006 őszén kíméletlen brutalitással lépett fel a Gyurcsány Ferenc közvetlen irányítása alatt lévő rendőrség mindazokkal szemben, akik a bukott miniszterelnök lemondását követelték az őszödi beszéd kiszivárgása után.  Gyurcsányról kiderült, hogy személyesen adott utasításokat a rendőri vezetésnek.

Előfordult, hogy a rendőrök már megbilincselt embereket ütöttek-vertek véresre. Csak az október 23-i események során megsérültek száma meghaladta a 150-et. Hiába éltek több százan is panasszal bántalmazásuk miatt az ügyészségen, a sisakban, maszkban, azonosítószám nélkül oszlató rendőrök többségét nem lehetett azonosítani.