Egyre több a kérdőjel Karácsony Gergely hárommondatos angol nyelvű videója körül is

KARÁCSONY Gergely beszél főpolgármester Közéleti személyiség foglalkozása KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ megnyitó metró polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2020. február 11. Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a Budapest szabad - 1945. február 13. című utazó kiállítás megnyitóján egy, a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson álló metrószerelvényben 2020. február 11-én. A 75 évvel ezelőtt befejeződött budapesti ostrom emlékére, a pusztítás és a helyreállítás képeiből összeállított tárlat április 11-ig látható a 2-es, a 3-as és a 4-es metróvonal több szerelvényén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely egy - nincs enyhébb kifejezés - nevetséges videóval próbálta meg bebizonyítani a múlt héten, hogy mégis tud angolul. Azonban információink szerint a hárommondatos angol szöveg elmondásához súgógépet használtak, fonetikusan írták Karácsonynak a szöveget, és a súgógép kezelőjével még egy titoktartási nyilatkozatot is aláírattak. A Főpolgármesteri Hivatal cáfolta információnkat, és azonnal perrel fenyegetőzött. A baloldali főpolgármester az elmúlt hetekben korábban nem látható hazugságspirálba keveredett a nem létező angoltudása miatt. Azt állította, hogy van középfokú nyelvvizsgája, de kiderült, hogy nincs, sőt, az egyetemről is elküldték. Többször elfutott a kamerák elől, vagy éppen áthajtott a piroson, amikor észrevette, nem a baráti baloldali propagandamédia veszi körül.
Vágólapra másolva!

Karácsony Gergely a múlt héten egy elég abszurd videóval próbálta bizonygatni, hogy a valósággal szemben mégis tud valamit angolul. A baloldali főpolgármesterről az elmúlt hetekben derült ki, hogy semmilyen nyelven nem beszél, és most éppen úgy akar ebből a helyzetből kijönni, hogy

EGY SEMMIT NEM BIZONYÍTÓ VIDEÓT KÉSZÍTENEK, AHOL A BEMAGOLT HÁROM MONDATOT MONDJA EL.

A videóval kapcsolatban jogosan merült fel több kérdés. Így többek között, hogy használtak-e súgógépet. A következő kérdéseket küldtük el a főpolgármesternek:

  • A múlt heti angol nyelvű videóhoz használt súgógép eleve a kamerafelszereléshez tartozik-e, vagy külön bérelték erre az alkalomra, ha bérelték, mennyiért?
  • Mennyit fizettek a súgógép kezelőjének?
  • Valóban aláírattak-e vele egy titoktartási nyilatkozatot, aminek információink szerint az volt a hátterében, hogy fonetikusan írták a rövid angol szöveget?

A Főpolgármesteri Hivatal válaszában tagadta, hogy a videó felvételéhez súgógépet használtak volna.

Karácsony azt hazudta, van nyelvvizsgája

Karácsony Gergely, a Gyurcsány-show előválasztási jelöltje hazugságspirálba keveredett, és abban vergődik már hetek óta. A baloldali politikus azzal kezdte a hazudozását, hogy rendelkezik középfokú nyelvvizsgával, majd pedig kiderült, hogy nem. Ezt követően a főpolgármester több alkalommal is megpróbálta megmagyarázni, hogy miért nem tud angolul, és általában miért nem beszél nyelveket.

ELŐBB EGY ÚJ FOGALMAT TALÁLT KI ARRA, HOGY NEM BESZÉLI AZ ANGOL NYELVET, ELMONDÁSA SZERINT NEKI "HIPERPASSZÍV ANGOLTUDÁSA" VAN.

Karácsony összevissza beszélt a nem létező nyelvvizsgájáról Forrás: MTI/Mónus Márton

A főpolgármester - ahogy korábban részletesen megírtuk - ezzel azt akarta kifejezni, hogy korábban ismerte a nyelvet, de mára elfelejtette.

Megmosolyogtató módon még azt is hozzátette, hogy az angol egyik speciális szeletét tudja; jobban megérti a szaknyelvet, mint a bulvárlapok szövegét.

Ezt gyorsan megcáfolták, hiszen az önkormányzati választást követően megtartott nemzetközi sajtótájékoztatóján nem értette a neki feltett egyszerű angol nyelvű kérdést. Párttársának kellett fordítani az egyébként szakmáját érintő kérdést.

Miután magyarázata nem volt éppen hihető, Karácsony gyermekkori diszlexiájára kezdett el hivatkozni, és arról is beszélt, hogy emiatt máshogy kellett idegen nyelven tanulnia. Mindezt pedig azzal tetézte, hogy mára elmúlt a diszlexiája.

Szégyenteljes vesszőfutás

A nyelvtudásának hiánya miatt kínos hazugságspirálba kerülő Karácsony az elmúlt hetekben több alkalommal is kifejezetten szégyenteljes helyzetet élt át. Nem egyszer előfordult, hogy szabályszerűen elmenekült, amikor újságírók angolul kérdezték. (Legutóbb szombaton, a Deutsche Welle elől.)

Jól látszik, hogy Karácsony Gergely egyre zavarodottabbnak tűnik, minden bizonnyal az elmúlt időszak botrányai komoly hatással voltak rá. Az összeomlás jelei már akkor mutatkoztak, amikor egy interjú során újságírók elkezdték kellemetlen ügyeiről faggatni.

Ekkor Gyurcsány Ferenc egy hangos krákogással utasította a főpolgármestert, hogy ne válaszoljon,

aki viszont ettől még inkább zavarttá vált, dadogni kezdett, és eltartott egy ideig, amíg megértette főnöke jelzését.

A múlt hét közepén pedig az Origo nagyon egyszerű kérdésére sem tudott válaszolni.

Baranyi Krisztinának kellett súgnia neki. Karácsony válasz helyett előbb kínosan nevetgélni kezdett, majd többször is Baranyira nézett, neki kellett kisegíteni őt. (Amikor a középfokú nyelvvizsgájáról kérdeztük, jött a szokásos menekülés.)

Karácsony nem csak most zavarodott össze, az új MOL Bubi kerékpár bemutatóján például úgy menekült el - mert kellemetlen kérdésektől tartott -, hogy áthajtott biciklijével a piros lámpán. Itt meg kell jegyezni, hogy Karácsony Gergelynek jogosítványa sincs, azonban a piros lámpát már általános iskolában tanítják, hiszen a gyalogosoknak is fel kell ismerniük.