A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba a közösségi oldalán reagált a baloldali politikai hisztériakeltés által kiváltott tüntetésre, amely a sanghaji Fudan Egyetem magyarországi beruházása ellen irányult. Dömötör szerint a baloldal azért tüntethetett szabadon, mert a (kormányzati) oltási programnak hála leküzdöttük a járványt. Az államtitkár külön kiemelte: ha a mai felszólalók javaslatai alapján szervezték volna az oltásokat, akkor most nem lehetett volna tüntetést tartani, közvetetten utalva arra, hogy valamennyi baloldali párt ellenezte a keleti vakcinák alkalmazását, fake-kampányt indítva az orosz, illetve a kínai vakcinák ellen.

Dömötör Csaba a következőket írta a Facebook-oldalán: ma apás programot tartottunk a lányommal. Törlesztettem egy korábbi ígéretet, az új emeletes vonattal mentünk a Nyugatiig, majd fagyizót kerestünk a pesti belvárosban. Jó volt látni, hogy az ország fővárosa újra megtelt élettel. Nyüzsgés volt a teraszokon, sokan sportolni indultak, és volt, aki a baloldali tüntetésre igyekezett. Örülök, hogy megtehették – fűzte hozzá.

Az államtitkár kiemelte: a kormány ellen indulatosan felszólalók aligha értenek velem egyet, de a mai tüntetés az oltás ünnepe volt. Annak dönthetetlen bizonyítéka, hogy leküzdöttük a harmadik hullámot, ezért szabad a tánc, szabad a gyülekezés, szabad a tünti, újra zöld utat kap az élet.

Pár hónapja, a harmadik hullám zordabb napjaiban még nem tudtuk, hogy mikor jöhet el ez az időszak. Köszönet mindenkinek, aki az oltások megszervezésével és az oltási programban való részvételével segítette a küzdelmet – emelte ki.

Dömötör hozzátette: a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy Európa több országában nemhogy, hogy tüntetni nem lehet, hanem mind a mai napig kijárási tilalmak vannak érvényben, na meg külterületi maszkhordási kötelezettség. Azt is véssük halkan, de azért határozottan a jegyzőkönyvbe, hogy ha a mai felszólalók javaslatai alapján szerveztük volna az oltásokat, akkor ma nem lehetett volna tüntetést tartani. Legfeljebb személytelenül, online – hangsúlyozta az államtitkár.

A fagyit azóta behabzsoltuk, a tüntetésnek vége, de a város zajai nem csitultak el. Az ország újraindult. Milyen jó ez így. Sok millió ember munkája, türelme és kitartása van ebben. Köszönet érte – zárta bejegyzését Dömötör Csaba.

A mai baloldali politikai hisztériakeltésről az Origo itt és itt számolt be.