Trianon évfordulóján Niedermüller Péter arról beszélt, hogy kártékony a nemzeti-hazafias oktatás

Vágólapra másolva!
Trianon évfordulója napjaiban Niedermüller Péter arról beszélt egy nyilvános rendezvényen, hogy kártékony a fiatalok nemzeti-hazafias alapokon álló oktatása, hiszen ezzel nem tudnak mit kezdeni a munkaerőpiacon. A magyarellenes kijelentés kapcsán Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt erzsébetvárosi vezetője is felháborodásának adott hangot. Mint ismert, Erzsébetváros Gyurcsány-párti vezetője korábban rémisztő képződménynek nevezte a keresztényeket, és megválasztása óta több egyházellenes döntést is hozott. 
Vágólapra másolva!

"Csendesen mondom, hogy abba gondoljunk bele, hogy azok a gyerekek, akik ma vannak az általános iskolában, azok, ugye, 15-20 év múlva fognak kikerülni a munkaerőpiacra, és ugye, hogyha most teletömik a fejüket különböző ilyen nemzeti indíttatású tananyagokkal, mit fognak ezek a gyerekek majd a munkaerőpiacon csinálni?" - ezt mondta pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) június 2-ai oktatási konferenciáján Niedermüller Péter. Magyarán, Gyurcsány Ferenc erzsébetvárosi polgármestere éppen a magyarság legnagyobb tragédiájának évfordulója előtte nevezte kártékonynak a nemzeti-hazafias oktatást.

A meghökkentő megnyilvánulást Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója vette észre. Közösségi oldalán úgy kommentálta azt, "Gyurcsányék szerint az a jó tananyag, ami nem "nemzeti indíttatású".

"Ez az elszólás is bizonyítja, hogy a "nemzeti" szó, az a baloldalnál egy minősítő jelző, szinonimája az avíttnak, az elavultnak és a rossznak, amit magunk mögött kell hagyni, hogy teret adhassunk a modernnek és a progresszívnak" - tette hozzá, kiemelve, hogy a jobboldal éppen az ellenkezőjét gondolja ennek. "A versenyképes tudás és a nemzeti identitást erősítő tananyag nem ellentétei, hanem tökéletes kiegészítői egymásnak! Szerintünk akkor lesz Magyarországnak sikeres jövője, ha valaki nemcsak jól dolgozik, hanem a hazája iránti felelősségtudat is mozgatja!" - magyarázta Hollik István, mi a különbség a Fidesz-KDNP és a Gyurcsány-féle baloldal álláspontja között.

A Fidesz erzsébetvárosi szervezete felháborodásának adott hangot Niedermüller Péter szavai miatt. Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt helyi vezetője posztjában kiemelte, hogy "nincs sikeres és erős magyar nemzet versenyképes tudás, nemzeti érzelem és nemzetért érzett felelősség nélkül."

A jobboldali politikus szerint Niedermüller megnyilvánulása egyértelművé teszi, hogy "a DK a kereszténység után azon embereket is kirekesztené, akik nemzeti érzelműek, és hisznek a sikeres, gyökereire és nemzeti értékeire büszke Magyarországban." Végül összegezve azt írta, hogy

A keresztények után a nemzeti oktatást támadta Niedermüller Péter Forrás: Facebook/Niedermüller Péter

Ahogy Bajkai István is utalt rá, a Gyurcsány-párti polgármester korábban "rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket. A kijelentés miatt ezrek vonultak utcára - a helyi Fidesz és a tüntetők a lemondását követelték.

Ezzel még nem volt vége a sornak: idén februárban felmondta Európa egyetlen zsidó televíziójával, a HetiTV-vel kötött ingatlanhasználati szerződést, arra hivatkozva, hogy a kerület másként kívánja hasznosítani a Wesselényi utcában található ingatlant. Breuer Péter, a Heti TV tulajdonosa egy lapinterjúban arról beszélt, hogy antiszemita üldöztetésként élte meg a történteket.

Március elején ott folytatta, ahol nemrég abbahagyta: előterjesztésével nehezíteni próbálta az egyházi szervezetek pályázati részvételét. Szintén felháborodást váltott ki a kerületiekből, hogy a baloldali városvezetéshez közel álló Színes Erzsébetvárosért a Sissi-szobor eltávolításáról indított szavazást. Mivel a szoboralak közepén egy magyar címer található, ezért sokan úgy tartották, emiatt került napirendre a téma. A kezdeményezésből a nagy ellenállás miatt végül semmi nem lett.