Elítélték a drogosan halálos balesetet okozó kamaszt

Vágólapra másolva!
Hét és fél évnyi börtönbüntetést kapott az a kamasz, aki kábítószer hatása alatt vezetett egy lopott autót és halálos balesetet okozott. Erről tájékoztatta Nógrád megye főügyésze hétfőn a médiát.
Vágólapra másolva!

Bóna Gyula közölte, a jogosítvánnyal sem rendelkező tizenhét éves fiú tavaly novemberben Karancslapujtőn lopott el egy autót. A pszichoaktív anyagoktól és nyugtatótól bódult sofőr a 21-es úton túl gyorsan hajtott, ezért nem tudott bevenni egy kanyart,

frontálisan összeütközött egy autóval.

A balesetben a másik autóban utazó idős házaspár mindkét tagja meghalt.

A Nógrád Megyei Főügyészség februárban emelt vádat a többszörösen büntetett előéletű, javítóintézeti nevelésből szökött, letartóztatás alatt álló kamasz ellen.

Mivel a fiú beismerő vallomást tett, a Salgótarjáni Járásbíróság bírája már az előkészítő ülésen kihirdette az ítéletet.

Halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés és jármű önkényes elvételében bűnösnek találta a fiút, és ezért hét és fél hónap börtönbüntetésre ítélte.

Emellett tíz évre eltiltotta a közúti járművezetéstől és kötelezte a több mint kilencszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére is. A főügyész hozzátette, a fiatalkorúakra vonatkozó büntetéskiszabási szabályok szerint a hét és fél év szabadságvesztés volt az ügyben kiszabható maximum, és az ügyészség ezt is indítványozta. Az ítélet jogerős.