Egy kocsmai vita fajult verekedéssé Tápióságon, ami azzal zárult, hogy egy férfi megkéselte haragosát.

Egy férfi azért utazott Tápióságra 2019 szeptemberében, hogy meglátogassa a barátait. Több ismerősével is együtt ivott napközben, ezért este már részegen ült be egy sörözőbe. Egy háromfős társaság ugyanabban a kocsmában szórakozott. Egyikük összeveszett egy helyi társasággal.

Amikor a söröző vezetője látta, mi történik, elküldte őket onnan, de csak a helyiek mentek el a kocsmából. A férfi végignézte a két társaság vitáját, de nem avatkozott bele.

Nem sokkal később a férfi összeveszett a társaság egyik tagjával. Kimentek az egyik közeli sarokra, hogymegverekedjenek egymással. Először a férfit lökte el haragosa, amitől kificamodott a válla. Közben a haragos két társa is odaért, hogy leállítsa a verekedést.

Amikor a férfi felkelt a földről, elővett egy kést. Ekkor odalépett hozzá a kificamodott vállú haragos egyik barátja, hogy hagyja békén a társát. A férfi mellkason szúrta, majd összeverekedtek, közben többször megszúrta és megvágta a másikat.

A verekedésnek úgy vetettek véget, hogy egy székkel hátba vágták a férfit, aki elmenekült. Másnap feladta magát a rendőrségen.

A megkéselt férfinak 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség emberölés kísérletével vádolja a késelőt, a tárgyalás a héten folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken.