Karácsony Gergely egyre jobban belekeveredik a hazugságspirálba: az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfőn este újra azt hazudta, hogy van nyelvvizsgája. Ez azonban, többszörösen kiderült, hogy nem igaz. Emlékezetes, hogy Karácsony Gergely a Facebook oldalán azt állította, hogy van középfokú nyelvvizsgája, de bebizonyosodott, hogy nincs. 

Ahogy azt a Magyar Nemzet alapján megírtuk, az Oktatási Hivatal felvette a kapcsolatot a Corvinus Egyetemmel, és felkérte annak kivizsgálására, hogyan dolgozhatott Karácsony Gergely évekig tanársegédként, miközben nem volt nyelvvizsgája, ez pedig alapkövetelmény volt már akkor is. 

Ahogy arról az Origón többször is beszámoltunk, Budapest jelenlegi főpolgármesterének nincs nyelvvizsgája, csak egy lektorátusi igazolása volt az angol nyelvtudásáról. Ez 2000-ben – amikor szociológusként Karácsony végzett az ELTE-n – még elegendőnek bizonyult a diplomaszerzéshez, de arra már nem jogosította fel, hogy tanársegédként, majd adjunktusként dolgozzon. 

A Corvinus Egyetem doktori szabályzata abban az időben, amikor Karácsony náluk dolgozott, nyelvvizsga-kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna. Karácsony Gergelynek pedig, mint már többszörösen kiderült, államilag elismert oklevele  nincs egyetlen idegen nyelvből sem.

Erre kérdeztek rá az ATV-ben, Karácsony pedig - talán hirtelen zavarában, talán előre elhatározottan - megint hazudott: azt mondta, van nyelvvizsgája.