Katzenbach-gyilkosság: DNS-minta segítheti a nyomozókat

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
Megtalálhatták a nyomozók Katzenbach Imre holttestén a gyilkosa DNS-mintáját.
Vágólapra másolva!

Megtalálták az egykori focista megölésével gyanúsított egyik férfi DNS-ét a holttesten - írja a Blikk. A lap szerint a mintát időbe telik megvizsgálni, de

határozottan előmozdíthatja a bűncselekmény kibogozását.

Kovács Lajos nyugállományú ezredes, a „döglött ügyek osztályának" egykori vezetője a lapnak kifejtette: az, hogy a DNS milyen hosszú ideig marad meg, attól függ, milyen behatások érik a holttestet. Ha például a maradványokat sósavval öntik le vagy elégetik, akkor szinte semmilyen esély nincs arra, hogy találnak ilyen mintát. Viszont ha a holttest érintetlen körülmények között van, akkor elképzelhető, hogy a köröm alatt lévő DNS hosszabb ideig megmarad.

Az Országos Rendőr-főkapitányság nem kommentálta a Blikk információját. A felbujtóként számontartott H. László ügyvédje pedig azt mondta, kételkedik abban, hogy ennyi idő után találtak DNS-t, és ha van ilyen fejlemény, a védőket még nem értesítették erről.

Curtis bátyja is a gyanúsítottak között van

A Terrorelhárítási Központ kommandósai május 11-én fogtak el három férfit - L. Istvánt, H. Lászlót és Sz. Lajost - akiket az egykori focista meggyilkolásával gyanúsítanak. Az utóbbi az ismert zenész, Curtis bátyja.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése miatt fogták el Forrás: police.hu

Katzenbach Imre, az MTK egykori labdarúgója 2009-ben tűnt el, a körülmények miatt már akkor felmerült, hogy a férfit megölték. A holttest tavaly ősszel került elő, miután H. Attila vélhetően vádalkut kötött a hatóságokkal, és feldobta a társait.