Gyurcsány Ferenc ismételten bevezetné a vizitdíjat és a kórházi napidíjat

ORBÁN Viktor; GYURCSÁNY Ferenc plenáris ülés SZELLEMI TEVÉKENYSÉG felszólal SZEMÉLY Közéleti személyiség foglalkozása politikus CSELEKVÉS gesztikulál
Budapest, 2018. szeptember 17. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, frakcióvezető reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Jól látszik, hogy a baloldal a kórházi napidíjat és a vizitdíjat akarja visszaépíteni - így reagált Gyurcsány Ferenc felszólalására Dömötör Csaba hétfőn az Országgyűlésben. Szó volt még a 101 évvel ezelőtti trianoni diktátumról és többek között a baloldali oltásellenes politikáról is. 
Vágólapra másolva!

Ami nem öl meg, az erősít - mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője napirend előtt. Magyarország képes volt túllépni a 101 évvel ezelőtt kimondott halálos ítéleten - tette hozzá. A képviselő elmondta, hogy az elmúlt 30 évben lélekemelő nemzetegyesítési lépések is voltak, valamint mélypontok is. Az utóbbi kapcsán kiemelte Gyurcsány Ferenc kettős állampolgárság elleni fellépését.

- tette hozzá.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta, hogy különleges volt az idei június 4-e, mert először lehetett ismételten közösen emlékezni. Szólt arról is, hogy elődeinknek egy mainál sokkal nehezebb helyzetben kellett az országot újjászervezni 101 évvel ezelőtt. Az államtitkár úgy látja, hogy a baloldal az elmúlt egy évtized nemzetépítését akarja megváltoztatni.

Orbán Balázs: A maihoz képest is sokkal rosszabb volt a helyzet 101 évvel ezelőtt Forrás: MTI/Illyés Tibor

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője napirend előtt. Szólt arról is, hogy a baloldal tüntetni sem tudna, ha Magyarország nem járna élen az oltási kampányban. Sok sikert kívánt a magyar labdarúgó-válogatottnak a közelgő Európa-bajnokságon, valamint elismerését fejezte ki a tanároknak a pedagógusnap alkalmából.

Rétvári Bence erre azt válaszolta, hogy a tanárok valóban sokat tettek azért, hogy az oktatás rendje fennmaradt, és nem ment kárba az idei és a tavalyi év.

Dömötör: Ne próbáljanak az áldozati szerepbe bújni

Gyurcsány Ferenc (DK) napirend előtt azt mondta, hogy a kormány csak a múltról beszél. A bukott kormányfő ismételten kiállt a vizitdíj és a kórházi napidíj mellett. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt válaszolta, hogy ha a kormány nem foglalkozna a jövővel, akkor nem vezették volna be a 25 éven aluliak adómentességét, valamint nem döntöttek volna a 13. havi nyugdíj visszaépítéséről.

Dömötör közölte, hogy jól látszik, hogy a baloldal a kórházi napidíjat és a vizitdíjat akarja visszaépíteni.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke visszasírta a kórházi napidíjat és a vizitdíjat Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány az erőszakosságra és a provokációra építi a politikáját. Szólt arról is, hogy korábban a baloldal parlamenti obstrukció eszközével állított rossz példát. Dömötör elmondta, korábban a baloldal fenyegette az újságírókat és rontottak be a televízió székházába.

Dömötör szólt arról is, hogy korábban gumilövedékkel támadt az emberekre a Gyurcsány-kabinet.

"Jakab Péter tolvajozás ügyében forduljon Gyurcsányhoz"

Azokból a pénzekből, amiből kampányolni fognak, pont abból a privatizációból származik majd, ami a melósokat tönkretette - így válaszolt Dömötör Csaba Jakab Péternek (Jobbik). Szólt arról is, hogy a Jobbik azzal a baloldallal kötött szövetséget, amely jelentősen növelné az adókat. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felidézte, hogy Jakab Péter korábban lenéző vidékizést folytatott, amit az SZDSZ sem engedett meg magának.

Szólt arról is, hogy ha Jakab legközelebb az Apró-villában jár, akkor gondoljon arra, hogy lehet még a csésze is a privatizációból jött össze, így a tolvajozás kapcsán forduljon Gyurcsányhoz.

"Önök ködlovagok"

Schanda Tamás, az ITM államtitkára azt válaszolta Burány Sándornak (Párbeszéd), hogy van annak egy diszkrét bája, amiikor Ön, aki az MSZMP-ben kezdte a pályafutását, akar kommunistázni minket. Sem a költségekről, sem a tervekről nincsen még kész anyag, ez csak 2022 második felében készül el a Fudanról. Önök kreáltak maguknak egy mesét, és egy politikai hisztériakeltést, Önök ködlovagok - tette hozzá.

- mondta Schanda. A Fudan a világ egyik legjobb egyeteme, és aktív részese a nemzetközi tudományos vérkeringésének. Nem akarunk a budapestiek akaratával szemben jót tenni, ezért népszavazáson lehet majd dönteni a Fudan-egyetemről - zárta szavait.

Schanda Tamás: Önök ködlovagok Forrás: MTI/Kovács Attila

A baloldal csak elvett a szociális dolgozóktól

Horn Gyula kijelentését véltem felfedezni az Ön szavaiban - így reagált Rétvári Bence Ungár Péternek (LMP). Az Emmi parlamenti államtitkára arról is beszélt, hogy az Ön szövetségesei egy válsághelyzetben nem azt mondták, hogy 14 százalékkal emeljék a szociális dolgozók bérét, hanem elvették az egyhavi bért tőlük.

Rétvári Bence: A baloldal csak gátolta a koronavírus-járvány elleni védekezést Forrás: MTI/Kovács Tamás

Önök soha semmiért nem vállalják a felelősséget - így reagált Bangóné Borbély Ildikó felszólalására Rétvári Bence. Felidézte, hogy a WHO európai vezetője korábban elismerte a magyar kormány lépéseit a koronavírus-járványban, és a magyar oltási program eredményességét. Ha Önökön múlna, akkor titkosított szerződések lennének a raktárakban, és nem vakcinák - mondta az Emmi államtitkára.

- tette hozzá. A magyar orvosok és ápolók mindent elkövettek, hogy minden egyes beteget meggyógyítsanak, miközben a baloldal csak támadta őket - mondta Rétvári.