Súlyosabb büntetést kaphat a hajléktalan férfi, aki beverte társa koponyáját

Vágólapra másolva!
Március 3-án a Győri Törvényszék életveszélyes testi sértés, és súlyos testi sértés kísérlete miatt 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a hajléktalan férfit, aki úgy megverte társát, hogy a nő majdnem belehalt a sérüléseibe. A férfinak emellett egy korábbi felfüggesztett büntetése végrehajtását is elrendelték azzal együtt, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A Győri Fellebviteli Főügyészség szerint a férfi súlyosabb büntetést érdemel, ezért ennek érdekében fellebbezett.
Vágólapra másolva!

A hajléktalan férfinak alkalmi viszonya volt egy szintén hajléktalan nővel, akivel gyakran agresszívan viselkedett és bántotta a nála gyengébb nőt.

Többször fejbe vágta és fejbe is rúgta az asszonyt. A negyedik támadáskor a nő életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. A férfi nem hagyta abba, tovább bántotta.

Egy másik alkalommal addog verte az öklével, amíg el nem tört a bordája, és egy másik társát is megtámadta, aki akár súlyosabban is megsérülhetett volna.

Elsőfokon 6 év börtönbüntetést, illetve közügyektől eltiltást szabtak ki vele szemben, de a másodfokú ügyészség szerint ennél jóval többet érdemel, tekintve a bűncselekmény súlyát, illetve azt, hogy többszörösen büntetett előéletű, és felfüggesztett büntetés hatálya alatt állt, amikor bántalmazta társait. Emiatt az ügyészség súlyosítás érdekében fellebbezett.