Szalay-Bobrovniczky Vince: Rövidesen átadásra kerül a Rumbach utcai zsinagóga

Vágólapra másolva!
Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Heti Tv Pirkadat című műsorában a falusi, városi civilek támogatásáról, az egyházakról beszélt, de szóba került a magyar külpolitika is.
Vágólapra másolva!

Az államtitkár szerint nagyon fontos, hogy már második éve van a falusi civil szervezeteknek pályázni a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) egyik szervéhez, a Falusi Civil Alaphoz, amelyik része a Magyar Falu Programnak, csak tavaly ötmilliárd forintos kerettel, háromszoros túljelentkezés. A Városi Civil Alapot is létrehozták a kisvárosok szervezeteinek, itt négy és félmilliárdos forrás állt rendelkezésre, amire tízszeres volt a túljelentkezés.

Szalay-Bobrovniczky Vince szerint azért is ennyire aktív a civil társadalom, mert kinyílt az élet a járvány után, ma már mindent meg lehet csinálni. Új lehetőségek nyíltak meg a szervezetek számára, mint például a kommunikációs csatornák működtetése, amire szintén pályázhattak. Vannak olyan civil szervezetek, amelyek a választás előtt élénkülnek meg, de szerencsére a nagy többség a járvány végének köszönhetően éledt fel.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.