Berki Krisztián nem ér rá büntetőtárgyalásra járkálni

Berki Krisztián
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián korábbi sportoló, testépítő és botrányairól elhíresült celeb pénteken a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon tagadta bűnösségét abban az ügyben, amelyben a vád szerint büntetőfékezéssel veszélyeztette egy autóbusz utasait és vezetőjét. Berki közölte azt is a bírósággal: augusztustól nem ér rá a tárgyalásra járkálni, ugyanis külföldön forgat.
Vágólapra másolva!

Miután az április 22-re kitűzött előkészítő ülés „egészségügyi okok" miatt elmaradt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon, a tárgyalást pénteken tartották meg. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetésre és a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban.

Berki Krisztián akár börtönbe is kerülhet tettéért. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Nemzet felidézte, a szóban forgó eset még 2018. augusztus 6-án történt az eset Budapesten, a IV. kerületi Megyeri úton. A BKV busza beállt a Megyeri temetői megállóba, majd miután az utasok le- és felszálltak, továbbindult, és szinte azonnal besorolt a kétszer két sávos úton a belső sávba, mert nem sokkal távolabb balra kellett volna kanyarodnia. A belső sávban nagy sebességgel közeledett egy luxusautóval Berki, a vádak szerint kilencvennel hajtott ötven helyett, ám a busz miatt lassítania kellett. Ezután az autó megelőzte a buszt, majd nyomott egy satuféket - a rendőrségi vizsgálat szerint indokolatlanul. A buszvezető nem tudta elkerülni az ütközést, belerohant az autóba.

Breki Krisztián a tárgyaláson közölte a bírósággal, hogy

A vád képviselője a tárgyaláson felidézte, hogy többen is megsérültek a szabálytalan manőverben. Az autóbusz több ülő utasa előrelendült, üléséből kiesett, illetve többen az előttük lévő kapaszkodórudakban ütötték meg magukat. Egy női utas előrelendülve, a kapaszkodórúd körül megperdült. De megütötte magát a celeb felesége is.

A Berki által használt Bentley márkájú autót tizennégy-, a buszt két és fél millió forintból sikerült helyrepofozni. A balesetről a busz biztonsági kamerája felvételt készített, amelyből egyértelműen kiderült, hogy nem a buszvezető hibázott.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint nagyobb és jelentős kárt okozó rongálás miatt is vádat emelt Berki Krisztián ellen. A vádiratban indítványozták: beismerés esetén Berkit a bíróság ítélje 2 év 6 hónap szabadságvesztésre, melynek végrehajtási fokozata börtön. Az ügyész ezenkívül három év közúti vezetéstől, és három év közügyektől való eltiltással fejelte meg a büntetést.

Berki Krisztián azonban nem tartja magát bűnösnek, ezért lefolytatják a bizonyítási eljárást, ami várhatóan júliusban kezdődhet meg.

A Hír TV Riasztás című bűnügyi magazinja ma este részletesen beszámol a történtekről.