Két társaság verekedett össze egy ózdi szórakozóhelynél

ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Két társaság összeszólalkozott, majd összeverekedett egy ózdi szórakozóhely közelében. Az egyik megvert fiú vérző orral menekült be a rendőrségre.
Vágólapra másolva!

A vád szerint egy 20 éves férfi, valamint két 17 éves társa tavaly, egy májusi nap hajnalán az egyik ózdi szórakozóhely közelében sétált az utcán. A szórakozóhelyről kilépett három részeg fiú. Az egyik kiabált.

Az arra sétáló fiatalok odaléptek a társasághoz, majd a férfi és az egyik társa egyszer-egyszer pofon ütötte a hangoskodót.

Úgy tűnt, nem lesz baj és sikerült megbeszélniük egymással a történteket. A társaságból ketten elindultak hazafelé, de a támadók utánuk futottak, és amikor beérték őket, közölték velük, hogy amiért futniuk kellett, most kapni fognak.

Az egyik fiatal rátámadt a társaság egyik tagjára, többször megpróbálta megütni, de ez nem sikerült, viszont többször bordán rúgta.

A két másik támadó is csatlakozott hozzá. Együtt verték a fiút, aki végül el tudott menekülni, de a társa ott maradt, így mindhárom támadó őt kezdte el ütni.

A fiú később visszament a barátjáért, mire újra őt kezdték el verni. A barát ezt kihasználta, és vérző orral beszaladt a közelben lévő rendőrség hátsó udvarára, ahol kért segítséget.

Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat a támadók ellen. Azt javasolják, hogy a férfit ítélje a bíróság közmunkára, a büntetett előéletű fiút fiatalkorúak fogházában letöltendő, de próbaidőre felfüggesztett büntetésre, míg a büntetlen előéletű fiút bocsássa próbára.