Újabb hazugsággal állt elő a Facebook-oldalán Karácsony Gergely. Mint azt megírtuk, a főpolgármester korábban azt állította, hogy középfokú nyelvvizsgája van, kiderült azonban, hogy ez nem igaz. Karácsony azóta többször is hazudott erről, legutoljára hétfőn az ATV műsorában, ezt is megírtuk. 

Erre most úgy próbált reagálni, hogy közzétett egy dátumot, amin valószínűleg a nyelvvizsgája dátumát kell érteni: 2000. május 29. Magát a papírt azonban továbbra sem hozta nyilvánosságra, nem véletlenül, hiszen nincs középfokú nyelvvizsgája, a dátum legfeljebb egy lektorátusi vizsga dátuma lehet. Azzal viszont nem lehet tanársegédi vagy adjunktusi állást betölteni. És mint kiderült, semmiféle nyelvtudást sem jelent, Karácsony Gergely esetében biztosan nem: ahogy az Origóban többször megmutattuk, még a legegyszerűbb kérdéseket sem érti meg angolul.

Többször leírtuk ezeket a szavakat: hazugságspirál vagy hogy vesszőfutás. Karácsony Gergellyel kapcsolatban sajnos nehéz újabb kifejezéseket találni. Ennél pontosabban nehéz leírni szánalmas vergődését.