A Bajai Járási Ügyészség állatkínzás miatt állított bíróság elé egy férfit, aki 2021. március 17-én a gondjára bízott kutyát egy lakatlan bácsalmási ingatlanhoz vitte, majd ott egy karóval agyonütötte.

A vád szerint a férfi az egyik ismerősétől kapott egy keverék szuka kutyát. Az állatot azonban mégsem akarta megtartani, ezért 2021. március 17-én a déli órákban az ebet egy lakatlan, romos bácsalmási ingatlanhoz vitte.

A vádlott a kötéllel pórázon tartott állat fejét egy fakaróval szándékosan olyan erővel ütötte meg, hogy a kutya attól elpusztult.  Ezután az állatot hátrahagyva távozott a helyszínről. Egy helybéli azonban látta elmenni az ingatlanról, észrevette a kutya tetemét és értesítette a rendőrséget.

Ez a karó akadt a férfi kezébeForrás: police.hu

A többszörösen büntetett előéletű férfi az állatkínzást két felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el. 

A Bajai Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat és 80 nap elzárásra ítélte.  Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész, valamint a vádlott és védője is fellebbeztek. Az ügyész a fellebbezésében végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, a két felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelését, valamint az állatkínzáshoz használt karó elkobzását indítványozta.