Emberölés miatt jogerősen tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy zalaegerszegi férfit, aki közös öngyilkosságot tervezve megölte élettársát. Erről tájékoztatta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség kedden a médiát.

Az 55 éves, zalaegerszegi férfi tavaly januárban az élettársával együtt elhatározta, hogy tartozásaik miatt kialakult kilátástalan élethelyzetükben közösen véget vetnek az életüknek. Az volt a terv, hogy a férfi megöli a nőt, majd magát is. Legalábbis ezt mondta a vallomásában, amit az ítéletet meghozó bírók sem vitattak.

2020. január 4-én kutyasétáltatásból hazatérve a férfi megfojtotta az élettársát, majd megölte a kutyájukat, de saját magát már nem.

Elhagyta a lakást és a város utcáin bolyongott egy ideig, végül besétált a kapitányságra és bejelentette a nő halálát.

A Zalaegerszegi Törvényszék júniusban a férfit emberölés miatt 12 év börtönre ítélte. A döntést a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla most helybenhagyta. A férfi büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat legkorábban.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!