Hét év börtönt kért az ügyész Lagzi Lajcsira

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
60 évesen újra apa szeretne lenni Galambos Lajos.
Vágólapra másolva!
Hosszúra nyúlt ma Lagzi Lajcsi tárgyalása a Budaörsi Járásbíróságon. A zenész és felesége sem jelentek meg személyesen a teremben. Az ügyész a perbeszédben a büntetési tételekről is beszélt. Az ügyben egy hónapon belül hozhat ítéletet a bíróság.
Vágólapra másolva!

Reggel kezdődött a tárgyalás a Budaörsi Járásbíróságon, a teremben a védőügyvédek sorakoztak, Lagzi Lajcsi és felesége, Boglárka nem jelentek meg. Ahogy arról már korábban is írtunk,

Lagzi Lajcsit gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolják a bíróságon.

Galambos Lajos egy korábbi tárgyalásán. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zenész a vádirat szerint, a kilencvenes években elhatározta, hogy szabálytalanul köti be a közműveket mocsai házába és más hozzá köthető ingatlanokba, illegális rácsatlakozásokat építtetett ki a mérőórák megkerülésével. Ezzel a módszerrel éveken keresztül lopta a vizet, az áramot és a gázt. Összesen kilenc vádlottja van az ügynek, Galambos Lajos az elsőszámú.

Az ügyész a perbeszédében elmondta, hogy fenntartja a korábbi állítását, miszerint a zenész kezdeményező, irányító szerepe az évek során végig tapasztalható volt,

a felügyelete és irányítása alatt álltak a szabálytalan bekötések.

A bíró és Galambos Lajos ügyvédje a mai tárgyaláson. Fotó: Koncz Márton - Origo

A mai tárgyaláson az ügyész elmondta, hogy

a büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a zenész és feleségének igazolt betegségeit,

súlyosító körülménynek vették Lagzi Lajcsi esetében a közszereplő személyiségének kihasználását, a társas elkövetést és a bűncselekmények elszaporodottságát és azt, hogy hosszú éveken keresztül követték el a bűncselekményt. A zenésszel szemben azt javasolja a bíróságnak, hogy

Lagzi Lajcsit ítéljék 7 év börtönbüntetésre, amiből vonják le a letartóztatásban töltött idejét, azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után szabadlábra helyezhető, valamint ítéljék 500 ezer forint vagyonelkobzásra.

A feleségével szemben a büntetés mértékét az ügyész a minimumhoz közeli mértéket tartja indokoltnak, ami ebben az esetben 2 év.

Lagzi Lajcsi tárgyalás, Budaörsi Járásbíróság 2021.06.08. Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügyben a következő tárgyalás július 7-én lesz, ekkor fogják elmondani a védőbeszédeket, július 14-én pedig ítélethirdetést tervez a bíróság.