Jobban van, és hamarosan visszatérhet a plébániájára a gördeszkás papként is ismert Lendvai Zoltán. Az atya áprilisban kapta el a koronavírust, nyolc hetet feküdt a zalaegerszegi kórházban - írta a Bors.

A gördeszkás papként híressé vált rédicsi plébános áprilisban feküdt be a zalaegerszegi kórházba, miután a vele egy háztartásban élő édesapjával együtt elkapta a rettegett vírust. Édesapja életét az orvosok nem tudták megmenteni, az atya viszont napról napra jobban érzi magát. 

"Eddig egy cső lógott ki belőlem, és azzal alig tudtam valamennyit mozogni. Most, hogy kihúzták belőlem, teljesen felszabadultam. Előtte csak az ágyban fekve tartottam magamat karban, rendszeresen jöttek hozzám a gyógytornászok. 

Lendvai Zoltán plébános gördeszkázik a kibővített rédicsi gördeszkapálya avatásán 2018. szeptember 12-énForrás: MTI/Varga György

Amit az ember nem használ, azt előbb-utóbb elveszíti, ezért amennyire lehetett, edzésben kellett tartanom az izmaimat. Váltakozva megfeszítettem és kiengedtem azokat - mondta a lapnak az atya, és hozzátette: gyermekkorában szertornázott. 

Már annak is tudok örülni, hogy végre rendesen kapok levegőt, és oxigénmaszkot sem kell használnom - mondta az atya, aki még sokat szeretne gördeszkázni.

"Öt deszkám van, és persze mindegyik más típusú. A hagyományos négykerekű mellett elektromosat és kétkerekűt is használok. A legutóbbi fejleszti a legjobban az egyensúlyérzéket. Többet ajándékba kaptam esküvők vagy keresztelők után" - mesélte a lapnak.