Egyedi hangulat és különleges panoráma találkozik a Várkert Bazár szurkolói teraszán. Az Öntőház udvar szabadtéri helyszínén élő közvetítéseken szurkolhatnak együtt a magyar fociválogatottnak a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság ideje alatt. Az eseménysorozatot a futball világához illeszkedő beszélgetések és filmvetítések is kísérik - olvasható a Várkapitányság közleményében.

A Várkert Bazár csodálatos dunai panorámája mellett június 11. - július 11. között a 2021-es
labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései kerülnek középpontba. Az Öntőház udvaron felállítottóriáskivetítő és a hozzá kapcsolódó, vendéglátást is kínáló szurkolói terasz minden drukker ésérdeklődő igényét kielégíti, aki egyedi környezetben szeretné követni a magyar válogatott izgalmas meccseit. 

Az Öntőház udvaron felállított óriáskivetítő és a hozzá kapcsolódó, vendéglátást is kínáló szurkolói terasz a Várkert Bazárban.Forrás: Várkapitányság

Az eseménysorozaton minden mérkőzést élőben követhetünk, a foci tematikájú kísérőaktivitásokon pedig bárki próbára teheti tudását, a játékban részt vevők ráadásul többféle nyereménnyel is gazdagodhatnak. A meccsek szünetében a szurkolói energiákat ingyenes csocsózással lehet levezetni.

Hajdu Attila egykori válogatott futballista.Forrás: Várkapitányság

A Várkert Bazár szurkolóit és a nemzeti csapatot videóüzenetekkel buzdítják olyan egykori válogatott futballkiválóságok, mint Hajdu Attila és Vincze Ottó.

Sokszínű programok is illeszkednek az eseménysorozathoz: meccsek előtti beszélgetések
fociról és vízilabdáról Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabda
edzővel, barangolás a magyar futball rejtett tájain Csillag Péter Junior Prima díjas újságíróval,
és találkozás többek között a magyar olimpiai csapat formaruhájának tervezőjével, Garami
Judittal, valamint Pál István "Szalonna" Liszt Ferenc-díjas népzenésszel, érdemes művésszel,
aki mesél a focihoz való kötődéséről.

Vincze Ottó egykori válogatott focista a Várkert Bazárban.Forrás: Várkapitányság

Hétvégenként, amikor nincsenek meccsek, a Foci-Mozi ingyenes vetítésein klasszikus meséket
és kultikus magyar filmeket lehet majd megnézni. Többek között levetítik a 6:3 és A csodacsatár című játékfilmet, vagy a Puskás Hungary című, a leghíresebb magyarról szólódokumentumfilmet is.

A Várkert Bazár szurkolói terasza ingyenesen lesz látogatható a foci EB alatt.Forrás: Várkapitányság

A programok a Budai Polgári Közösség együttműködésével valósulnak meg. Az Európa-bajnokság ideje alatt a Várkert Bazár szurkolói terasza ingyenesen, a vonatkozó járványügyi szabályok betartásával szabadon látogatható.